*Nettavisen* Sport.

Murray klar for verdenstourfinalen

Andy Murray sikret billett til verdenstourfinalen i London med seier over bulgarske Grigor Dimitrov i Paris Masters i tennis torsdag. Foto: Michel Euler (Ap)

- Det blir tøft uansett hvem jeg møter.

30.10.14 20:46

Andy Murray sikret billett til verdenstourfinalen i London med seier over bulgarske Grigor Dimitrov i Paris Masters i tennis torsdag.

27-åringen har hatt en forrykende sesongavslutning og kjemper i Paris om sin fjerde turneringsseier på seks uker. Han slo Dimitrov 6-3, 6-3 i 3. runde torsdag.

Etter kampen kom Murray med et stikk til kritikerne som har skrevet at han har hatt en dårlig sesong (den første uten Grand Slam-finale siden 2009), ved å skrive «Bad year» på kameralinsen kampens vinner skal signere.

Murray er klar for kvartfinale mot vinneren av kampen mellom verdensener Novak Djokovic og den franske hjemmefavoritten Gaël Monfils.

- Det blir tøft uansett hvem jeg møter. Gaël er en av favorittspillerne mine, og han er svært populær blant publikum her. Om det er én spiller jeg ville betalt for å se så er det han, sa skotten.

- Novak kjemper for å beholde førsteplassen og er veldig tøff.

Fem klare
Murray er den femte som sikrer plass i London-turneringen, etter Djokovic, Roger Federer, Stan Wawrinka og Marin Cilic. Rafael Nadal var kvalifisert, men har trukket seg på grunn av en blindtarmoperasjon.

David Ferrer, Tomas Berdych og Kei Nishikori ligger an til å ta de tre siste plassene.

Dimitrov var også med i den jevne kampen om plass i verdenstourfinalen, men hans sjanse forsvant torsdag. Milos Raonic er nå den eneste som kan slå seg inn i finalefeltet, men han må vinne turneringen i Paris for å være sikker på å greie det.

London-kandidater vant
Berdych styrket sine sjanser med seier 7-5, 6-3 over Feliciano Lopez. I kvartfinalen møter han Kevin Anderson, som slo ut Wawrinka i tre sett.

Fjorårsfinalist Ferrer tok seg videre med 6-1, 6-2 over sin spanske landsmann Fernando Verdasco, mens Nishikori holder kurs mot å bli første japaner i verdenstourfinalen etter 6-1, 4-6, 6-4 over Jo-Wilfried Tsonga.

Raonic holdt liv i sitt London-håp med 6-5, 7-6 (9-7) over Roberto Bautista-Agut. Han møter Nishikori i kvartfinalen, og da kan London-feltet bli komplett. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.