Gå til sidens hovedinnhold

Murray øker forventningene

Ladet opp til Wimbledon-turneringen med seier foran fullpakket stadion.

Det er gått 75 år siden sist gang en brite gikk helt til topps i den tradisjonsrike Wimbledon-turneringen i tennis.

Den gang var det Fred Perry, som for øvrig ble amerikansk statsborger bare to år senere, som kunne heve trofeet på All England Club.

Men i år har Andy Murray alvorlige hensikter om å sette en stopper for trofétørken, en gang for alle.

Skryter av motstanderen
Mandag lå skotten dårlig an i finalen av Queen's Championships, den siste turneringen før alvoret virkelig barker løs i Sør-London, men hentet seg inn mot motstanderen Jo-Wilfried Tsonga.

Den franske motstanderen, som tidligere i turneringen hadde slått ut en spiller som Rafael Nadal, vant det første settet 6-3, før Murray slo tilbake.

Murray trakk det lengste strået da andre sett gikk til tiebreak, og foran en fullsatt stadion kunne skotten strekke armene i været med 6-4 i tredje og siste sett.

Likevel måtte vinneren skryte av sin motstander etter finalen.

- Han spilte en annen sport enn meg i de to første settene. Jeg har aldri noen stupe så mye etter ballen før, sier Murray ifølge BBC.

- Det er veldig morsomt å se ham spille, men ikke like morsom å spille mot. Jeg hadde noen få sjanser i andre sett, men ingen i første. Han servet fantastisk, forklarer skotten, som altså likevel klarte å styre finalen til sin fordel.

Rift om billettene
Finalen var bare den tredje i turneringens historie, som går helt tilbake til 1890, som ble spilt på en mandag.

Det skjedde etter at søndagens finale regnet vekk - uten at det skremte tilskuerne på noen som helst måte.

Alle de nær 7000 billettene var utsolgt. 4000 av dem ble solgt i løpet av søndag kveld, mens resten ble lagt ut for salg i billettluka ved Queen's Club. Flere av de heldige som fikk tak i billettene, hadde ventet i kø fra klokken 2 natt til mandag.

Mindre kamp om billettene blir det antakeligvis ikke når Wimbledon-turneringen starter om én uke.

Tittelforsvarer Rafael Nadal er førsteseedet i turneringen, mens Andy Murray er seedet som nummer fire bak Novak Djokovic og Roger Federer.

HTML EMBED
Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken