RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Murray slått ut av Wimbledon

SLÅTT UT: Andy Murray er ute av Wimbledon.
SLÅTT UT: Andy Murray er ute av Wimbledon. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)
Sist oppdatert:
Hadde ikke tapt et sett i turneringen før kvartfinalen.

Tittelforsvarer Andy Murray hadde ikke tapt ett eneste sett i Wimbledon-turneringen før onsdagens kvartfinale, men ble likevel knust av Grigor Dimitrov.

Murray håpet å bli den første briten på herresiden til å forsvare Wimbledon-tittelen siden Fred Perry klarte det i 1936. Mot bulgarske Dimitrov møtte han veggen og ble regelrett utklasset 6-1, 7-6 (7-4), 6-2.

- Jeg er veldig skuffet over måten jeg startet kampen på. Det sørget for å gi ham (Dimitrov) selvtillit. Under oppvarmingen følte jeg meg bra, men likevel fikk jeg en dårlig start. Det er mye lettere for ham å senke skuldrene når han leder med to sett, sa Murray.

– Han spilte en meget solid kamp, gjorde få feil og hadde mange returer. Jeg skulle bare ønsket at jeg hadde gjort det vanskeligere for ham. Dette var ingen god dag, la han til.

Knust
Den tredjeseedede skotten kom i trøbbel nærmest fra første slag på ballen. I det første settet tapte hjemmefavoritten hele 1-6.

Murray hentet seg likevel inn igjen, og han spilte et jevnt annet sett, men måtte se seg slått i tiebreaket.

Det tok nok mye av energien og håpet ut av den regjerende mesteren. I tredje sett tapte han 2-6 og ble dermed knust av 11.-seedede Dimitrov.

Stolt
Bulgareren møter enten Novak Djokovic eller Martin Cilic i fredagens semifinale.

– Jeg er henrykt og glad for å ha vunnet i strake sett. Der er aldri enkelt å spille mot Andy foran hans eget hjemmepublikum, men i dag var jeg heldig, sa Dimitrov.

– Jeg følte under oppvarmingen at han ikke var på sitt beste, men jeg var allerede trygg på meg selv. I første sett hadde jeg god rytme, mens jeg kom meg gjennom tiebreaket. Det var viktig. Jeg hadde kontroll i det tredje settet.

Murray hadde vunnet 17 strake tenniskamper på All England Club-gresset før onsdagens tap. Det var 27-åringens første Grand Slam-tap for en spiller rangert utenfor topp 10 siden 2010. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere