RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Murray snudde og ble finaleklar

ANDY MURRAY er klar for finale i Australian Open.
ANDY MURRAY er klar for finale i Australian Open. Foto: Mal Fairclough (Afp / NTB scanpix)
Skotten møter enten Novak Djokovic eller Stanislas Wawrinka i finalen.

Andy Murray er klar for årets Australian Open-finale i Melbourne etter å ha slått tsjekkiske Tomas Berdych torsdag.

Skotten vant semifinalen med sifrene 6-7 (6-8), 6-0, 6-3 og 7-5. Nøkkelen til seieren var ifølge Murray den rytmen og flyten han fant etter å ha tapt det første settet i tiebreak.

- Det var skuffende å tape første sett, men jeg følte at jeg spilte bare bedre og bedre. I det andre settet var jeg svært aggressiv og fikk ham til å løpe. Det var viktig, sa Murray.

Semifinalemotstander Berdych var naturlig nok svært skuffet etter kampen. Særlig over innsatsen i det andre settet, som tsjekkeren tapte hele 0-6.

- Jeg er verken fornøyd eller i særlig godt humør. Det er skuffende at jeg tapte denne kampen. Det var en storkamp, sa han.

- Jeg spilte ett dårlig sett, det andre, og det var det. Ellers prøvde jeg bare å gripe de sjansene jeg fikk og kjempe. Men det var ikke nok, og det er skuffende, tilføyde Berdych.

I finalen møter Andy Murray vinneren av fredagens semifinale mellom den toppseedede serberen Novak Djokovic og regjerende mester Stanislas Wawrinka fra Sveits.

Murray har aldri vunnet Australian Open, men nådde finalen både i 2010, 2011 og 2013. De to siste av dem tapte han for Novak Djokovic.

Finalen spilles søndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere