*Nettavisen* Sport.

Murray tok til tårene: – Australian Open kan bli min siste turnering

TRIST: Andy Murray var langt nede da han fortalte om at skadene tvinger ham til å legge opp i løpet av 2019. Foto: Mark Baker (AP)

Den britiske tennisstjernen Andy Murray sier Australian Open kan bli hans siste turnering på grunn av hofteplagene.

11.01.19 09:07

Murray mistet store deler av 2018-sesongen som følge av en hofteoperasjon. Fredag sier tennisstjernen, som har tre Grand Slam-seirer, at han ikke lenger kan spille på elitenivå som følge av smerter.

Tok til tårene

Det var en tydelig preget skotte som møtte pressen i forbindelse med Australian Open som starter til uken.

En suksessrik karriere går mot slutten for Murray, til tross for at han bare er 31 år gammel. Smertene i hoften er for store. Han tok til tårene da han fortalte om situasjonen, og at karrieren etter all sannsynlighet er over i løpet av 2019.

– Jeg kan spille med begrensninger, men begrensningene og smertene gjør at jeg ikke kan nyte treningen eller konkurransene, sier han.

31-åringen sier at han skal stille til kamp mot spanske Roberto Bautista Agut i Australian Open neste uke. Murray håper dog at Wimbledon, som arrangeres i juli, blir hans siste turnering. I verste fall kan karrieren være over enda tidligere.

– Jeg er ikke sikker på om jeg klarer det. Jeg tror det er en sjanse for at Australian Open er min siste turnering. Jeg vet ikke om jeg klarer å spille med smertene i fire-fem måneder til, sa en tårevåt Murray på pressekonferansen.

Vurderer ny operasjon

Han fortalte at det er oppe til vurdering med en ny hofteoperasjon. Ikke for å returnere på toppnivå på tennisbanen, men for å øke livskvaliteten.

– Jeg har muligheten til en ny operasjon, litt mer omfattende enn den forrige. Det er noe jeg vurderer sterkt nå, sier Murray.

31-åringen har hatt en fantastisk tenniskarriere. Han har tre Grand Slam-seire, to fra Wimbledon og én fra US Open. I tillegg har han vunnet OL to ganger, i 2012 i London og i 2016 i Rio de Janeiro. I 2016 var han rangert som verdens beste spiller. For øyeblikket er han nummer 230 på ATPs rankering.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.