Gå til sidens hovedinnhold

Murray vil bli historisk i Wimbledon

Andy Murray sier han har lært av sitt forrige finaletap.

Søndag kan tennisstjernen Andy Murray bli første britiske vinner av Wimbledon-turneringen for menn på 77 år.

Skotten kunne brutt britenes vonde hjemmestatistikk allerede i fjor, men Roger Federer ble hans overmann. Ett år senere får Murray prøve seg i en ny Wimbledon-finale, denne gangen mot verdensener Novak Djokovic.

26-åringen mener han kan trekke mange erfaringer fra tapet mot Federer.

– Jeg lærte mye av fjorårets Wimbledon. Det ble tap, men jeg visste hvordan jeg skulle spille de store kampene. Jeg gikk ikke derfra tvilende på meg selv eller de valgene jeg tok på banen, sier Murray.

Han er de siste årene blitt en nasjonal idrettsyndling i Storbritannia. Spesielt etter at han i fjor sommer vant OL-gull og fikk revansj mot Federer på hjemmebane.

– Bedre mentalt
Nå er håpet at verdenstoer Murray er mannen som sørger for første britiske Wimbledon-triumf i herresingle siden 1936.

– Jeg er bedre mentalt nå. Det håper jeg i alle fall, siden jeg har stått i denne situasjonen før. Jeg håper jeg er litt roligere søndag enn det jeg har vært før, forteller Murray.

– Men du vet aldri helt sikkert hvordan det går. Kanskje våkner jeg på kampdag og er utrolig nervøs, legger han til.

Murray sikret ny finalebillett i Wimbledon etter 3-1 i sett over polske Jerzy Janowicz med sifrene 6-7 (2-7), 6-4, 6-4, 6-3. Han møter Djokovic for 19. gang i karrieren.

Skotten har slått sin serbiske motstander sju ganger. Den største triumfen kom i fjor høst da han slo Djokovic i US Open-finalen. Det er Murrays eneste Grand Slam-tittel hittil.

Djokovic i form
Duoen møttes også i Australian Open i januar. Der slo Djokovic tilbake og sikret sin sjette finaleseier i en Grand Slam-turnering. Serberen vant Wimbledon i 2011. Søndagens finale er Djokovics ellevte til nå.

26-åringen kom seg til årets finale etter en rekordlang semifinale mot Juan Martin Del Potro. Djokovic vant 7-5, 4-6, 7-6 (7-2), 6-7 (6-8), 6-3 etter 4 timer og 43 minutter.

Til tross for kraftanstrengelsen, er Djokovic så klar han kan bli for å ta en ny Wimbledon-triumf.

– Jeg ser fram til finalen. Det gir mye selvtillit å være i utmerket form. Du vil vinne uansett hvem du møter på andre siden av nettet, slår Djokovic fast. (©NTB)

Kommentarer til denne saken