RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mutu utestengt i syv måneder

Sist oppdatert:
Den sparkede Chelsea-spissen Adrian Mutu ble torsdag utestengt fra fotballbanen i syv måneder for å ha testet positivt på kokain. Diskuter saken i Veggavisen.

I en uttalelse fra det engelske fotballforbundet (FA) heter det at Mutu ble utestengt i syv måneder og må i tillegg et rehabiliterings-program.

Mutu vil bli testet jevnlig under rehabiliteringen og dommen kan bli skjerpet dersom han har tilbakefall.

Den rumenske landslagsspilleren ble også idømt en bot på 20.000 pund.

25 år gamle Mutu var tilstede på Soho Square da det engelske fotballforbundet (FA) annonserte straffen, og har allerede sagt at han ikke kommer til å anke avgjørelsen.

Utestengt til mai
Suspensjonen, som er én måned mindre enn hva Manchester Uniteds stopper Rio Ferdinand fikk da han uteble fra en dopingtest i fjor, gjelder fra 25. oktober og syv måneder frem i tid. Utestengelsen oppheves 18. mai 2005 - noe som betyr at Mutu tidligst kan være tilbake på banen før neste sesong.

Den tidligere Chelsea-keeperen Mark Bosnich ble utestengt i ni måneder i 2003 for å ha misbrukt kokain.

Anti-doping byrået WADA anbefaler normalt to år utestengelse for utøvere som tester positivt på doping, men WADAs regler utelukker bruk av kokain som ikke blir tatt i sammenheng med idrettsarrangement.

Mutus avgjørelse om å delta i et rehabiliteringsprogram gjorde at FA straffet spilleren mildere enn først antatt.

Rettferdig avgjørelse
Formann i den engelske spillerforeningen (PFA), Gordon Taylor, var fornøyd med utfallet av Mutus straff.

- Mutu ser nå frem til å få karrieren i orden igjen. Vi vil takke FA for deres avgjørelse, som legger vekt på utdannelse og rehabilitering i dommen. Vi mener avgjørelsen var riktig og rettferdig, sier Taylor i en kommentar til dommen.

- Adrian innrømmet ansvar for sine handlinger helt fra starten av. Han mener det er beklagelig at han har skapt så store problemer, og vil jobbe hardt for å reise sitt gode navn og rykte, fortsetter han.

Mutu fikk sparken fra Chelsea med begrunnelsen «upassende oppførsel» etter å ha testet positivt for kokain. Han står nå fritt til å forhandle med en ny arbeidsgiver etter suspensjonen.

Den rumenske landslagskapteinen kom til Chelsea fra Parma i august 2003 for 15,8 millioner pund.

Mutus agent Victor Becali er ikke bekymret for Mutus fremtid på fotballbanen.

- Vi er ikke bekymret for at han ikke fortsetter på topplan. Fire klubber har allerede henvendt seg - to av dem fra England, sa han tidligere denne uken.

Diskuter saken i Veggavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere