Mutus første mål på 13 kamper

Foto: EPA/Scanpix

Adrian Mutu sto uten mål på 13 kamper, og ble vraket før avspark mot Leicester. Erstatter Jimmy Floyd Hasselbaink scoret to mål - og inspirerte innbytter Mutu.

11.01.04 18:16

LEICESTER - CHELSEA 0-4: Chelsea reiste seg mesterlig etter den skuffende innsatsen mot Liverpool i midtuka (tap 0-1). Hovedæren går til Jimmy Floyd Hasselbaink.

Vellykket laguttak
Manager Claudio Raniero kan velge og vrake blant toppspisser, og har stort sett foretrukket Adrian Mutu til tross for rumenerens måltørke. Mot Leicester endret Ranieri holdning, og satte Mutu på benken.

Trekket var vellykket.

Jimmy Floyd Hasselbaink nettet to ganger i første omgang, og satte et effektivt punktum for debatten om hvem som skulle ta med seg tre poeng fra Walker's Stadium søndag.

- Jeg var gira, alle var gira. Vi hadde noe å bevise og alle så her hva Chelsea handler om. Vi spilte en god kamp, og det er viktig for selvtilliten vår, sa Hasselbaink til AP etter seieren.

- Viktig at Mutu scoret
Det ene målet kan bli omgjort til selvmål, ettersom Hasselbainks frispark traff Nikos Dabizas og endret retning før det gikk i mål. I andre omgang nettet Adrian Mutu to minutter før slutt og Celestine Babayaro på overtid. Det var som nevnt Mutus første mål på 13 kamper.

- Det er veldig viktig for oss at han scoret. Han har vært inne i en dårlig stim, men det er viktig for laget at han scoret, og nå må vi bygge videre på denne kampen, sa Hasselbaink.

Chelsea sto med sju poeng på sine seks siste kamper, og trengte søndagens seier for å beholde kontakten med Arsenal og Manchester United. Chelsea står med 45 poeng, fire mindre enn Arsenal.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.