Gå til sidens hovedinnhold

- Mye bedre enn en god Adecco-spiller

Nå er Erik Myggen Mykland aktuell fra start i comebacket.

Det er Myggen-feber i Kristiansand, og med mindre han skader seg på noen av de siste treningene før søndagens kamp mot Sandnes Ulf, vil han gjøre comeback. Det lover trener Arne Sandstø.

Spørsmålet nå er bare om comebacket blir som innbytter eller fra start.

- Han er også aktuell fra start av, sier Sandstø til Nettavisen.

- Per i dag så har vi tre skadede spillere på midtbanen - Morten Hæstad, Petter Bruer Hanssen og Espen Børufsen. To av dem er i alle fall veldig usikre til kampen. Morten Hæstad testes fredag, forklarer han.

Det betyr at Geir Ludvig Fevang, Erik Mykland og Solomon Owello kanskje står igjen som Sandstøs alternativer sentralt på midtbanen.

- Og Myggen kommer til å komme på banen uansett?

- Det tror jeg absolutt.

- Han er som før
Det er godt over fire år siden Myggen sist spilte en fotballkamp. Det er 19 år siden han debuterte for Start. Det tok et par måneder med trening for å gjøre ham klar igjen.

- Hvor god er han nå?

- Han er mye bedre enn en god Adeccospiller. Han har et fantastisk øye for spillet. Sånn sett er det akkurat som da han spilte tidligere. Han er hele tiden i forkant. Jeg ser ingen begrensninger sånn sett, sier Sandstø.

- Men utfordringen er kroppen. Den må tåle de økte treningsmengdene, legger han til.

- Redd for at han kan bli taklet i stykker?

- Nei. Han er kvikk nok til å komme unna.

Nær opprykk
Med fem serierunder igjen å spille ligger Start på 2. plass i Adeccoligaen. De tre beste rykker rett opp, og sørlendingene har ni poeng å gå på ned til Sogndal på 4. plass.

- Vil han kunne bety mye for å redde i land opprykket?

- Redningen vår fram til nå denne høsten har egentlig vært Geir Ludvig Fevang. Etter at vi solgte Fredrik Strømstad har han virkelig stått fram. Uten Geir Ludvig ville vi slitt mye mer. Men Myggen kan gå inn i samme type rolle. Når det koker litt for unggutta vil han være den som kan roe ting litt ned, sier Sandstø.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken