Mye bedre enn i fjor

Foto: Daniel Raunig (EPA/Scanpix)

Du tror det kanskje ikke, men de norske langrennsgutta var mye mer på pallen denne sesongen, enn forrige sesong.

15.03.04 17:13

TV 2 Nettavisen tok en uhøytidelig spørrerunde på Karl Johan mandag. Uten unntak satt alle vi pratet med igjen med et inntrykk av at de norske langrennsgutta hadde hatt en skuffende sesong.

Sannheten er imidlertid en annen.

Klar fremgang
I 2002/03-sesongen vant gutta fem renn. I år vant de sju. De norske gutta hadde også flere andre- og tredjeplasser denne sesongen enn i 02/03-sesongen. Totalt var de norske gutta 19 ganger på pallen denne sesongen, mot bare 13 året før.

- Og det er faktisk ti forskjellige gutter som har vært på pallen, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

Fem ganger på pallen?
Landslagssjef Krister Sørgård legger til at de norske langrennsgutta har vært inne blant de ti beste i fristil flere ganger denne sesongen. Mot bare én forrige sesong.

- Det har altså ikke vært så ille i skøyting heller, sier Sørgård.

Han tror på pallplasseringer i fem av de seks VM-løpene neste år.

- Det er vel bare duathlon som per i dag ser ut til å være en distanse hvor vi ikke kan regne med en plass på pallen, sier Sørgård.

De norske langrennslandslagene kommer til å spisses mye mer i neste års VM-sesong. Det vil bli satt inn flere ressurser på færre løpere, og man kommer til å være kyniske i forhold til prioriteringene. Det betyr at flere løpere kommer til å stå over renn i løpet av sesongen for å være best mulig rustet til VM i Oberstdorf.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag