Gå til sidens hovedinnhold

- Mye ligger i hodet

To medaljer til Norge.

Helene Olafsen og Stian Sivertzen sikret hver sin VM-bronsemedalje i snowboardcross i Canada lørdag.

Bare de canadiske jentene Maelle Ricker og Dominique Maltais kunne tukte Olafsen. Sivertzen var bare centimeter fra sølvet, men australske Alex Pullin og østerrikske Markus Schairer endte begge foran ham.

– Jeg er veldig fornøyd med tredjeplass. Været har vært utrolig kaldt, og jeg var ganske nervøs foran start, men etter treningen løsnet det. Nervene forsvant, og det gikk bare bedre og bedre inn mot finalen, sa Sivertzen.

Han er optimistisk foran resten av sesongen.

– Å få tredjeplass i VM er utrolig bra. Det viser at jeg kan prestere under press og at veien til OL er veldig klar. Nå har jeg flyten og gleder meg til neste konkurranse, sa han.

Olafsen ble verdensmester i 2009, men allerede to år tidligere tok hun første VM-medalje (bronse) i en alder av 16 år.

– Jeg er veldig fornøyd og føler jeg fikk utnyttet maksimalt av det jeg hadde å gi. Jeg har kjørt meg gradvis opp i løpet av uken, og det var gøy å kjøre i dag, sa hun etter bronseløpet.

Olafsen er eneste norske kjører som satser både i slopestyle og snowboardcross fram mot OL. Hun har fokusert mest på slopestyle den siste tiden.

– Mye av snowboardcrosskjøringen ligger i hodet, og jeg vet jo at jeg kan. Da handler det bare om å hente det fram, og det klarte jeg i dag, sa hun.

Sivertzen tok bronse i X-Games i 2009. (©NTB)

Reklame

Kort tid: Ryddesalg med Pondus, Lunch og Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken