Mye moro du ikke trenger å vite

Her er en masse kuriosa før denne ukens Champions League-kamper.

18.04.06 09:32

Milan-Barcelona og Arsenal-Villarreal. Det er ukens to semifinaler i Champions League. Her er en masse fakta du visste og ikke visste om årets utgave av Champions League.

Med bare tre kamper igjen er Andrei Sjevtsjenko toppscorer med to scorede mål mer enn Ronaldinho. Sjevtsjenko (som har scoret ni) jager sin andre toppscorertittel. Han vant den også med Dinamo Kiev i 1998/99. Han måtte imidlertid dele den med Dwight Yorke (Manchester United).

Dersom ukraineren vinner trofeet, blir han den tredje spilleren som har gått til topps mer enn en gang. Ruud van Nistelrooy (3) og Raul (2) er de to andre.

Sjevtsjenko blir den første spilleren som vinner Gullstøvelen med to forskjellige lag.

Sjevtsjenko er også bare ett mål unna å klare et tosifret antall mål. Det har bare skjedd sju ganger tidligere. Ruud van Nistelrooy har klart det to ganger. Nederlenderen var den siste som klarte det da han nettet 12 ganger i 2002/2003.

Onsdag møtes Arsenal og Villarreal. Det er første gang begge lagene er i semifinalen. Naturlig nok vil ett av lagene ta seg til finalen for første gang også. Dersom Villarreal klarer det, blir de det fjerde spanske laget som er i finalen. Fra før av har Barcelona, Real Madrid og Valencia vært der.

To andre engelske lag har vært i finalen: Manchester United og Liverpool. Begge har gått til topps.

Milan har rekorden med antall semifinaler. De har vært der hele fem ganger. De vant i 1994 og 2003, og ble nummer to i 1993, 1995 og 2005. Første gangen Milan vant, slo de Barcelona 4-0. Det er også forrige gang Barcelona var i finalen.

Villarreal debuterer i år i Champions League. Sampdoria er det forrige laget til å klare en liknende bragd. Det skjedde i 1991/92. De kom også til finalen, men der ble det 0-1-tap for Barcelona.

Samuel Eto’o er på jakt etter scoringsrekorden for afrikanske spillere i Champions League. Han scoret sitt tiende mål mot Benfica i kvartfinalen. Han scoret sitt første i september 2001, men da spilte han i Mallorca.

George Weah og Didier Drogba har rekorden med 11 nettkjenninger i turneringen. Weah scoret sju for Paris Saint-Germain og fire for Milan. Didier Drogba har nettet fem ganger for Olympique Marseille og seks for Chelsea.

(Kilde: Infostrada)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.