RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto: SCANPIX/EPA-PHOTO/ANSA/LUCA ZENNARO

Mye nytt for Flo

Tore André Flo forlater triste og grå Nord-England og tar turen til Siena - "De hellige jomfuers by" - i frodige Toscana. Hvor han blir rekkekamerat med Hernan Crespo og Gabriel Batistutas tidligere spisspartner.

Siden overgangen fra Chelsea til Rangers, har Tore André Flo stort sett oppholdt seg i nordre del av Storbritannia. Nå tyder alt på at turen går til varmere strøk.

Middelalderbyen Siena ligger sør-øst for Firenze og er en by med 40 000 innbyggere. Et sagn sier at byen ble grunnlagt av Ascius og Senius, som måtte flykte fra sin onkel Romulus (Romas grunnlegger). De slo seg til i fjellene og grunnla byen Siena.

Den har beholdt sitt middelalderlige preg og er også kjent for sitt berømte hesteløp Il Palio. Hvor de forskjellige sognene i byen konkurrerer i et kort hesteløp på rådhusplassen, men Siena har aldri vært kjent som noen fotballby.

Overraskende opprykk

Men i vår tok byens fotballhelter steget opp i Serie A for første gang og nå tyder det meste på at Flo skal være med på å markere Siena på det italienske fotballkartet.

Få hadde regnet med Siena i toppen av Serie B forrige sesong, men Guiseppe Papadopulos' gutter overrasket alle og gikk helt til topps, ett poeng foran Ancona.

Skal erstatte Tiribocchi

Den store helten i opprykkssesongen var leiesvennen Simone Tiribocchi som banket inn 16 mål. Målmaskinen er nå tilbake i Torino og skal forsøke å skyte dem opp igjen fra Serie B.

Nå er Flo tiltenkt rollen som Tiribocchis erstatter. Det blir ingen enkel oppgave for stryningen. Råsterke Tiribocchi var en av Siena-fansens største favoritter.

Mange nye

Men Flo blir ikke alene som nykommer på topp i toscanaklubben. Siena har også hentet veteranen Enrico Chiesa fra Lazio.

32-åringen, som i en årrekke var rekkekamerat med Hernan Crespo i Parma, har spilt 39 landskamper for Italia. Han spilte også sammen med Gabriel Batistuta i argentinerens siste sesong i Fiorentina.

I 2000/2001-sesongen scoret han 22 mål på 27 kamper for Fiorentina.

Men trener Papadopulos har hentet flere spillere til Artemio Franchi stadion. Fra Lecce kommer franskmannen Bruno Cirillo, mens de rutinerte forsvarerne Daniele Delli Carri og Paolo Foglio ble hentet fra henholdsvis Torino og Atalanta. Brasilianske Fernando blir en spennende tilvekst på midtbanen. Fra Como kommer duoen Nikola Lazetic og Andrea Ardito og mellom stengene er forrige sesongs Palermo-keeper Generoso Rossi på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere