*Nettavisen* Sport.

Mye uvant oppmerksomhet

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Cuphelt i går. Halvkjendis i dag. Kjelsås-spiller Martin Sandell har aldri før fått så mye oppmerksomhet etter en fotballkamp.

OSLO (ANB): Det har haglet inn med meldinger både på mobilen og Facebook til målscorer Martin Sandell (27) etter Kjelsås-bragden mot Vålerenga onsdag kveld.

- Hehe. Ja, det har vært mye uvant oppmerksomhet det siste døgnet, men det er selvfølgelig veldig gøy, sier Martin Sandell til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Sandell spilte en ekstremt viktig rolle på Kjelsås sin midtbane, og var mannen som sendte vertene i ledelsen på Grefsen Stadion med et kanonskudd oppe i vinkelen etter 57 minutters spill. Etterpå deltok han på direktesendt fjernsyn på NRK og fikk mye skjermtid hos statskanalen. Slikt gir oppmerksomhet fra både familie, gode kamerater og mer periferte venner.

- Det var et 20-tall meldinger som ventet på meg på mobilen i garderoben etterpå, ja. Så har det vel bare økt jevnt etter det, forklarer han.

- Hvordan har du sovet i natt?

- Det gikk egentlig fint. Jeg sov vel ikke like mye som jeg gjør til vanlig, kanskje. Men jeg la meg med et smil om munnen, forteller 27-åringen.

- Det er mange situasjoner som går igjen i hodet etter en kamp som det der. Det var utvilsomt et høydepunkt i karrieren, sier han.

«Dårlenga»
Sandell er født og oppvokst i det han kaller «Skeid-land» og har derfor aldri hatt noen sterke forhold til Vålerenga – verken et hat- eller elskforhold.

- Nei, jeg holder egentlig ikke med noen lag i Norge. Det hadde vært litt pussig å holde med Skeid når de spiller i samme avdeling som oss i 2. divisjon, sier arbeidsjernet.

- Men du kan få med at sønnen til fetteren min går rundt og kaller Vålerenga for Dårlenga nå, humrer Kjelsås sin gullgutt.

- Hva skuffet deg egentlig mest med Vålerenga. Dere vant jo fortjent?

- Altså. De er jo gode. Det er ingen tvil om det, men jeg følte at de burde fått til flere avslutninger på mål. De ble trillende mye ball uten å true målet vårt i særlig grad. Jeg føler de manglet den siste gjennombruddshissigheten, forklarer Sandell, som har vært i Kjelsås i seks sesonger og spilt over 100 kamper for de blå.

Håper på LSK eller Stabæk
- Hva håper du på i neste runde nå? Et nytt topplag?

- Ja, det hadde vært veldig moro med ny hjemmekamp mot et topplag fra nærområdet. Stabæk eller Lillestrøm hadde vært moro, sier han.

- Og da med en ny Kjelsås-skrell, kanskje?

- Hehe. Sannsynligheten taler vel imot akkurat det. Men hvis vi klarer å mobilisere de samme kreftene og innstillingen vi hadde mot Vålerenga, har vi bevist at ferdighetene er gode nok til å hamle opp mot ethvert lag, sier han.

Ambisjoner om opprykk?
Laget har slitt med å gjøre mål så langt denne sesongen. På de fire første seriekampene i 2. divisjon avdeling 4 står klubben med 0-3-1 og 0-1 i målforskjell. Noe av grunnen er nok at de før sesongen mistet målgjøreren Simen Stamsø Møller til Tromsø, mens den dyktige bakromsspissen Jimi Akinyemi har vært skadd. Sistnevnte scoret vinnermålet mot Vålerenga onsdag, og scoret også ett av målene da Tønsberg i fjor slo ut Stabæk med 3-2 på selveste Telenor Arena.

- Men etter denne kampen jakter dere kanskje et opprykk til 1. divisjon?

- Nå har vi ikke scoret i serien ennå i år, så vi har litt å jobbe med sånn sett. Vi har vært bunnsolide defensivt og hatt litt utur framover i seriestarten, men vi får håpe at denne kampen gir oss et løft. Vi skal i alle fall kjempe om de fire første plassene, sier han.

Skeid, Tromsdalen og Tønsberg var før sesongen tippet som avdelingsfavoritter.

Vil oppleve 1. divisjon
Endre Olav Osnes, Kjelsås-backen som minner om Mikael Lustig både utseendemessig og i løpesettet, har større ambisjoner enn som så.

- Nå må vi levere i serien før adeccotoget forlater perrongen, sier Osnes, som står med 99 kamper i Kjelsås-trøya.

Sistnevnte måtte for øvrig stå over matchen mot Vålerenga fordi han pådro seg sitt andre gule kort tre minutter på overtid i cupens første runde mot Elverum. Hvilket jubileum det kunne blitt!

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.