Gå til sidens hovedinnhold

Myggen legger opp

Erik Mykland slutter med umiddelbar virkning.

Det var tidenes comeback i norsk fotball da Erik Mykland 9. juli i fjor meldte seg til innsats for Start. Etter opprykket til Tippeligaen fikk han ny kontrakt med sørlandsklubben.

Men nå er det likevel slutt for mannen som fyller 38 år 21. juli.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Alle tiders sjanse
Start skriver på sin hjemmeside at Mykland føler det er vanskelig å opprettholde det nivået han ønsker på banen. Nå gir han seg mens leken er god.

- Start har gitt meg en alle tiders sjanse, og jeg er takknemlig for at klubben har lagt forholdene til rette for meg. Jeg synes det er synd at jeg nå føler at jeg må gi meg, men jeg har tenkt hardt på dette et par uker og er bestemt på at jeg har tatt en riktig avgjørelse. Spesielt blir det ille å forlate gutta på laget og alle Starts tilhengere. Jeg trives usedvanlig godt i garderoben og har mange venner her nå.

Men avgjørelsen er endelig. Jeg skal bo i Risør i sommer og siden flytte tilbake nær familien i Oslo, sier Mykland.

13. mai 2009: Vil ha Myggen på landslaget
19. juli 2008: Myggen gjør comeback!

Blir talentspeider
Erik Mykland blir ikke med Start til Lillestrøm ttorsdag. Men han skal fortsatt ha tilknytning til Start som talentspeider.

- Eriks comeback er noe av det fineste jeg har opplevd i fotballen, sier sportsdirektør i Start, Svein Mathisen, til klubbens hjemmeside.

- Erik har bidratt både på og utenfor banen mens han har vært her i denne perioden. Det blir synd å miste ham, men da han fortalte meg at han hadde bestemt seg for å slutte – så var det ikke vanskelig å akseptere. Han var bestemt, og jeg prøvde ikke å overtale ham til å fortsette.

- Vemodig
- Det var nesten vemodig da han fortalte meg om sin beslutning mens vi ruslet rundt på Sør Arena etter treningen for et par dager siden. Han sa til meg han skulle gi seg - nøyaktig der han sa han hadde lyst til å prøve seg igjen i fjor høst. Det slutter der det begynte. Erik vil alltid være velkommen tilbake til Start og Sør Arena. Og vi er særs fornøyd med at han har takket ja til en rolle som talentspeider hos oss. Han har et fantastisk øye og blikk for spillet og for de som spiller spillet, sier Mathisen.

Erik Mykland var på banen i åtte tippeligakamper for Start denne sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken