Gå til sidens hovedinnhold

Myggen slutter på dagen

Midt under VM trekker Erik Mykland seg som ekspertkommentator på TV 2.

Mykland har vært ansatt som ekspertkommentator i TV 2 siden 2009, men slutter nå med øyeblikkelig virkning.

- Det stemmer at jeg har gått en runde med meg selv og trukket meg fra jobben som fotballekspert i TV 2 med umiddelbar virkning. Vi passer til å gjøre forskjellige ting i livet, og det er nok andre som er mer komfortable med å være på TV enn det jeg er, sier Erik Mykland (38) til Se og Hør .

Han vil ikke gå i detalj om grunnene til at han nå trekker seg.

- Vil motivere ham
Mykland har deltatt i TV 2s studio på Kontraskjæret i Oslo under sendingene fra fotball-VM.

Fotballsjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, bekrefter til Seher.no at kanalen og Erik Mykland har diskutert hans rolle på skjermen. Myggen selv skal ha ønsket en pause.

- Vi har nok mer tro på ham enn han har på seg selv. Så nå handler det om å motivere ham til at han skal fortsette som fotballekspert og bidra med sine kunnskaper. Han er en annerledes ekspert av et teknisk og lekent kaliber, og gir et veldig bra supplement til et allerede godt ekspertpanel, sier Hagen til Seher.no.

Erik Mykland var en av Norges beste fotballspillere på 1990- og tidlig på 2000-tallet, med karriere i blant annet Panathinaikos, 1860 München og FC København før han la opp i 2004.

Gjorde comeback
Han gjorde comeback som fotballspiller moderklubben Start i 2008, og spilte til sammen ni kamper for klubben i sesongene 2008 og 2009.

Mykland har også vært en kontroversiell spiller, og har flere ganger havnet i avisspaltene på grunn av nattklubbesøk og fordi mange mente han var et dårlig forbilde på grunn av røyking og et liberalt forhold til alkohol.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter