Gå til sidens hovedinnhold

Myggens fotballfremtid i fare

FC København startet mandag opp treningen igjen etter vinterpausen. Det første klubben fikk, var meldingen om at Erik Mykland fortsatt har det like vondt.

FC Københavns trener Hans Backe frykter at Erik Myklands akilles-skade vil tvinge Risørs store sønn til å legge opp som fotballspiller.

- Når man kun har spilt 45 minutter på tre og en halv måned og fortsatt ikke er i bedring tross behandling, sier det seg selv at skaden er meget alvorlig, sier FCK-trener Hans Backe.

- Det er absolutt en mulighet for at skaden er kronisk, sier Backe, som også har Urmas Rooba, Todi Jónsson og Christian Lønstrup på skadelisten.

Myklands kontrakt går ut til sommeren, og midtbanespilleren har ennå ikke bestemt seg for hva som skjer etter den tid.

- Blir ikke bedre

Dessverre er det ikke sikkert han han får muligheten til å velge.

- Erik Myklands tilstand er ikke bedre, og ikke dårligere, enn før vinterferien, forteller pressesjef Charles Maskelyne til TV 2 Nettavisen.

- Det er for tidlig å si når eller om han blir klar, legger han til.

- Mykland har fått en alvorlig betennelse i akillessenen, og vi har dessverre ikke sett fremgang i vinterpausen. Vi arbeider selvfølgelig videre med Eriks skade, men det er fortsatt uvisst når han kan bli klar til å spille igjen, opplyser klubblege Frank Odgaard til Ritzau.

Ikke optimist

Erik Mykland selv er ikke optimist.

- Det har dessverre ikke blitt bedre i pausen. Derfor sitter jeg ikke sammen med resten av spillerne utpå treningsmatten, sier en nedbrutt Erik Mykland til dansk TV 2.

FC København skal forsøke å legge om behandlingen av stjernespilleren sin den neste måneden.

Hovedstadsklubbens første seriekamp i vårsesongen spilles 15. mars. 13 kamper gjenstår av sesongen.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene