Myhre blåser i kritikken

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Thomas Myhre er forberedt på kritikk etter to av målene han slapp inn mot Hønefoss – men bryr seg ikke.

08.08.10 21:24

KONGSVINGER-HØNEFOSS 3-3:

GJEMSELUND (Nettavisen): Tre ganger måtte eks-landslagskeeperen hente ballen ut av eget nett, og to ganger mente nok mange på tribunen at han kunne gjort en bedre innsats.

Nettavisen sørget for å få hans forklaring på situasjonene som fikk Gjemselund til å summe av skuffelse og forbitrelse.

Forklaringen
Først skuddet til Davy Claude Angan til 1-2, da Myhre tilsynelatende stod urørlig mens ballen gikk i hans høyre hjørne:

- Jeg tar et steg til venstre, og akkurat da skyter han. Det er sånt som skjer, forklarer Myhre til Nettavisen.

Så Lennart Steffensens frispark til 2-3, som sendes rett i mål fra 35 meter. Ballen går forbi Frode Lafton og Mame Niang, spretter i bakken og går inn i Myhres høyre hjørne:

- Mame følger løpet til Lafton, men så bommer Lafton på ballen og så bommer Mame. Der kan jeg ikke gå tidlig, da ville jeg være helt sjanseløs, forklarer Myhre.

Tre minutter senere reddet han et skudd fra Kamal Saaliti, og strakk jublende begge hendene i været. Ironisk kommentar til egen innsats tidligere?

- Nei, det var bare en dialog jeg hadde med Hønefoss-tilhengerne bak målet. De ropte at jeg hadde såpe på hanskene og slike ting, men det var bare hyggelig, sier KIL-keeperen.

- Tror du at du vil få kritikk for å slippe inn de to målene?

- Det får jeg helt sikkert, men jeg blåser i hva forståsegpåerne mener. Jeg kunne ikke gjort noe annerledes, sier Thomas Myhre.

- Vi klarer dette!
Han er helt sikker på at Kongsvinger beholder plassen i Tippeligaen tross bare ett poeng i en kamp der det skulle vært tre. KIL er fremdeles seks poeng bak Hønefoss, som ligger på kvalikplassen – etter å til tider ha spilt de ut etter noter.

- Vi viser hva som bor i oss. Jeg er helt overbevist om at vi klarer dette. De siste ukene er vi blitt et kollektiv framfor individuelle spillere – jeg er helt overbevist om at vi klarer oss, sier Myhre meget innbitt.

KIL-trener Tony Gustavsson vil ikke si noe om de to omtalte situasjonene:

- Jeg er uansett helt sikker på at Thomas analyserer det bedre enn meg, sier han til Nettavisen.

PS: Mame Niang kunne blitt en syndebukk for KIL etter en kjempemiss et kvarter før slutt. Alene foran mål etter en stuss på første stolpe – men satte volleyen over fra to meter! – Det føltes bra å score målet på overtid, særlig etter den missen, sier han til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.