Myhre forlater Vålerenga

Foto: (FOTO: Stian L. Solum/Scanpix)

27. juli forlot han trenerjobben. Nå forlater Petter Myhre Vålerenga for godt.

19.11.07 14:18

Petter Myhre har bestemt seg. Etter seks år i Vålerenga forlater han Oslo-laget.

- Jeg har hatt to møter med klubben, et med Jan Erik (Aalbu) og et med Martin (Andresen). Skulle jeg ha blitt med videre, måtte jeg ha fått tydeligere signaler om at jeg var ønsket, sier Myhre til Nettavisen.

Fra sisteplass til tredjeplass
Petter Myhre tok over som Vålerenga-trener etter Kjetil Rekdal i fjor sommer.

Fra en håpløs posisjon, hvor klubben 45 minutter ut i hans første kamp lå på sisteplass i Tippeligaen, førte 35-åringen de blåkledde opp til en tredjeplass på tabellen. Resultatene i vinterens treningskamper antydet at noe stort var på gang, men da serien startet, kom nedturen.

Den 27. juli trakk han seg, og siden det har Myhre vært tilknyttet Vålerenga i ymse roller, blant annet som talentspeider, i tillegg til at han har nylig var med og utformet en femårsplan for Vålerenga - et dokument som forteller hvordan Oslo-laget skal bli et av de ledende lagene i Norden innen 2013.

Ikke bitter
Det ble også noe av det siste han gjorde på Valle. I helgen tok han beslutningen: Vålerengas vei videre blir uten ham.

- De ville bruke tid på å finne hvilke folk de skal ha med seg videre. Den tiden har jeg ikke, sier han.

- Bitter?

- Nei, jeg er ikke bitter, og ønsker dem bare lykke til. Sånn er nå en gang fotballen. Jeg har forståelse for at Martin ønsker å bruke tid på å bygge opp sitt eget team, svarer Myhre.

- Jeg har hatt seks veldig fine år i Vålerenga, og har vært med på en eventyrlig opptur med ungdomslaget og a-laget, og det har vært bra å være med som en del av den oppturen. Jeg er blitt veldig glad i klubben, understreker Myhre.

To valg
Myhre vil i løpet av kort tid ta en avgjørelse på hva han skal gjøre videre. Valget står mellom to forhold, et som trener, og et utenfor treneryrket. Etter hva Nettavisen erfarer, skal dette være en jobb i TV 2 Sporten.

Myhre blir den andre personen i VIFs gamle trenerteam som forlater Vålerenga etter at Martin Andresen tok over. Harald Aabrekk forlot Vålerenga for snaut to uker siden, og sa akkurat som Myhre at han ikke var bitter over at Andresen nå henter inn nye folk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag