Gå til sidens hovedinnhold

Myhre: - Greit resultat

Depper ikke etter 1-1 mot Lillestrøm. Vi fulgte kampen.

Åråsen kunstgress (iOslo.no): Lillestrøm - Vålerenga 1-1 (0-0)

Etter en ikke akkurat imponerende kamp fikk Vålerenga berget et uavgjortresultat mot Lillestrøm. Trener Petter Myhre mener forestillingen var grei nok.

- Begge lag har opp- og nedturer. Det blir fort tett og tøft, så resultatet er greit, sier Myhre til iOslo.no like etter kampen.

iOslo kommer tilbake med flere kommentarer fra Myhre og spillerne.

SLUTT: Lillestrøm kom best i gang i oppgjøret mellom disse rivalene, men etter hvert kom Vålerenga mer med i kampen. Lagene gikk til pause med 0-0, noe ufortjent sett under ett. Etter hvilen stormet hjemmelaget i angrep og på kort tid skapte de tre muligheter. Etter hvert hevet Oslo-laget seg igjen og tok også ledelsen etter straffemål av Sebastian Mila.

LSK beholdt initiativet i kampen og fem minutter før slutt fikk de en fortjent utligning signert Myklebust. Alt i alt hadde gultrøyene fortjent seier.

Andre omgang: Magnus Myklebust klinker en retur i mål etter at VIF-keeper Øyvind Bolthof får slått det første skuddet i tverrliggeren. Ballen hadde da retning mot krysset, og keeper kan ikke klandres for målet som kom i det 85. minutt. Ikke ufortjent at hjemmelaget får utligning. Like etter Riise-scoringen fikk LSK et annulert mål.

I det 71. minutt kommer Arnar Førsund inn for Allan Jepsen som venstre back. Like før hadde Glenn Roberts en brukbar mulighet, men unggutten traff ikke godt på volleyen sin.

Nytt Vålerenga-bytte. I det 67. minutt kommer unggutten Jørgen Horn inn for Kjetil Wæhler i midtforsvaret.

Mot spillets gang tar Vålerenga ledelser i det 64. minutt. Mila spiller frem Thomas Holm som alene med LSK-keeper Heinz Müller blir han tatt og dommer dømme straffe. Fra krittmerket gjør Sebastian Mila ingen feil og gir VIF ledelsen 1-0, noe ufortjent.

Dobbelbytte hos Vålerenga. I det 63. minutt går Steinar Strømnes ut og blir erstattet med Jørgen Jalland. Jan Derek Sørensen går også ut og inn kommer Glenn Roberts på topp.

Lillestrøm går hardt ut etter pausen. I løpet av de fem første minuttene har de rukket å skape tre sjanser som alle har endt uten resultat. Ved én anledning reddet Freddy dos Santos på streken.

I pausen er Ronny Johnsen gått ut og blitt erstattet med Andre Muri.

Pause: Etter Jan Derek Sørensens sjanse i det 29. minutt kom Vålerenga mer med i kampen, der Lillestrøm har vært hakket bedre. Ronny Johnsen kom også til en brukbar mulighet. I det 39. minutt headet han ballen mot lengste hjørne etter innlegg fra Sørensen. Selv om VIF kom mer med mot slutten av omgangen var det LSK som avsluttet best.

Første omgang: Som spådd er det tett og tøft mellom de to rivalene. LSK har hatt flere halvsjanser den første halvtimen, og har et lite overtak. For Vålerenga er det Jan Derek har hatt den største muligheten som han fikk i det 29. minutt. Dette er den eneste skikkelige sjansen Oslo-klubben har hatt. LSK har i tillegg fyrt av noen skudd fra distanse.

Kampen er i gang. Vålerenga stiller slik (4-4-2): Øyvind Bolthof - Freddy dos Santos, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Allan Jepsen - Morten Berre, Thomas Holm, Steinar Strømnes, Sebastian Mila, Rune Lange, Jan Derek Sørensen.

På benken: Arni Gautur Arason, André Muri, Jørgen Horn, Jørgen Jalland, Jalal El-Gharbi, Gelnn Roberts, Arnar Førsund

Før kampen:
Torsdag møter Vålerenga Lillestrøm til vintersesongens nest siste treningskamp på Åråsen kunstgress. Vålerenga-trener Petter Myhre har ledet laget gjennom 23 matcher med bare tre tap.

Problemet for Petter Myhre er at to av disse tapene har kommet mot nettopp Lillestrøm.

- Hvorfor er det så vanskelig å slå akkurat Lillestrøm?

- Det er tilfeldighetene som avgjør, men det har også med spillestilen å gjøre, som vi ikke er dyktige på. Vi må til eget spill, det klarte vi ikke sist (tap 0-3 på La Manga, journ. anm), sier Myhre til iOslo.no.

- Hvordan går det i dag?

- Lillestrøm kommer alltid med tenning mot VIF. Det er sjelden velspilte kamper, så det blir nok mest kjemping og kriging.

- Tror du Tom Nordlie-effekten vil være utslagsgivende?

- Det er altfor tidlig å si. Han får sikkert til ting i Lillestrøm, og de bør være med og kjempe med gullet, sammen med Brann og Rosenborg, sier han.

- Skal ikke dere være med i gullkampen i år?

- Vi har ikke den bredden i stallen som de andre klubbene har. De ligger et hode foran Vålerenga på papiret, men vi får se hva som skjer når serien starter. Vi har kanskje en fordel i at vi har mange sultne og fremadstormende, som vil vise seg fram når de har sjansen. Det er ikke så lett å få en 30-åring til å gjøre det samme.

- Laget skal funke
Petter Myhre er mer opptatt av at laget skal fungere enn å ta en sårt etterlengtet seier mot Lillestrøm i dag, og begge lag har mange spillere ute i landlagsoppdrag. Dermed får Rune Lange den ene spissplassen foran Roberts, og på midten tar Steinar Strømnes Grindheims plass, mens Jørgen Jalland får benkplassen.

- Fire mann kjemper om de to plassene sentralt på midten. Jørgen spilte forrige kampen, og Steinar får prøve seg nå. På topp er Rune Lange frisk og rask, og en av utfordrerne til spissplassen, sier Myhre.

- Vi er opptatt av å vinne alle kamper. Men det er viktigere å se at alt funker, og vi vil fortsette den gode flyten etter Stabæk (2-2, journ. anm). Resultatet er ikke så viktig, sier han.

Bolthof nær førsteelleveren
En av duellene Vålerengas supportere vil følge ekstra nøye er kampen om keeperplassen. Arni Gautur Arason har holdt buret fast siden han kom fra Rosenborg i 2004, mens Øyvind Bolthof stort sett har måttet slite benken som Norges sannsynligvis beste andre-keeper.

Men nå varsler Myhre kamp om plassen.

- Arni sto den forrige kampen, så nå vil vi se Bolthof i denne kampen. Vi kommer til å ta en avgjørelse etter å ha sett Arni i landskampen for Island. Per nå er det 50-50 sjanse for Øyvind å være førstekeeper, for han har tatt noen steg her de siste årene, sier Myhre.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot