*Nettavisen* Sport.

Myhre krasjet før start

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Lars Myhre krasjet under oppvarmingen og fryktet at han ikke kunne stille til start i lørdagens OL-slalåm.

25.02.06 17:39

SESTRIERE (TV 2 Nettavisen): Lars Myhres OL-debut fikk en brå slutt allerede etter snaue 20 sekunder av lørdagens OL-slalåm. Unggutten kjørte ut og får ikke kjøre andreomgangen i Sestriere.

Men et stygt krasj under oppvarmingen kunne ført til at Myhre ikke fikk sjansen til å debutere i OL i det hele tatt.

Krasjet under oppvarmingen
- På gjennomkjøringen krasjet jeg med en funskjonær, og fikk blant annet en av portene i ansiktet. Jeg så ikke personen før noen sekunder før det smalt. I noen minutter frykter jeg at jeg kunne ha pådratt meg en kneskade eller lignende, og at slalåm-starten gikk i vasken, sier OL-debutanten til TV 2 Nettavisen.

Han kom seg imidlertid raskt på beina, og merket fort at han ikke hadde skadet seg alvorlig. Det var rundt en time før startskuddet i slalåmrennet gikk unggutten krasjet.

- Det var ikke nødvendig med en legesjekk. Men oppladningen min var ikke optimal, for å si det sånn. Da jeg kom til start trodde jeg at uflaksen var brukt opp, men det var den tydeligvis ikke, sukker 21-åringen.

Han er naturligvis svært skuffet over å ha kjørt ut i sitt første OL-renn noensinne.

- Jeg er sååå skuffa, sier han og strekker hendene til begge kanter.

Burre kom og forsvant
Også Hans-Petter Buraas kjørte ut i førsteomgang, omtrent i samme parti som Myhre. Men Burre ville ikke snakke med pressen etter slalåm-fiaskoen. Gullvinneren fra Nagano i 1998 kjørte rett fra løypa til hotellrommet i OL-landsbyen.

- Jeg snakket såvidt med ham like etterpå, og han var veldig skuffet. I motsetning til meg har han jo ikke så mange flere OL å se frem til, konstaterer Myhre.

Buraas har fremdeles ikke bestemt seg for om han kommer til å satse videre i verdenscupen neste sesong, men Myhre håper at han tar noen sesonger til.

- Han har levert flere oppløftende renn tidligere denne sesongen, men jeg vet fremdeles ikke om han kommer til å fortsette. Men jeg håper jo det. Han er viktig for miljøet, og har fremdeles mye å bidra med sportslig, sier Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.