RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myhre presset VIF

Sist oppdatert:
VIF-trener Petter Myhre fikk det som han ville.

VALLE (Nettavisen): Mandag ble Vålerengas styremedlemmer enige om hvem de ønsker som trener for Vålerenga de neste årene. Valget falt på Petter Myhre, som tirsdag kveld ble tilbudt jobben.

Men mens Vålerengas styre i utgangspunktet ville hemmeligholde trenervalget frem til blekket var tørket på kontrakten, var Petter Myhre av en annen oppfatning.

- Jeg sa til klubben at jeg ønsket de skulle gå ut med navnet, slik at vi kunne få fullt fokus på den viktige Tromsø-kampen, sier Myhre til Nettavisen.

VIF-treneren fikk det som han ville.

- Det ble for mye støy rundt trenerspørsmålet, og vi følte det tok fokuset vekk fra søndagens kamp, innrømmer Lars Bohinen, som ikke hadde noen problemer med å innfri Myhres ønske.

Torsdag skrev Vålerenga på sine hjemmesider at Myhre var tilbud jobben. Fredag var Myhre selv mer interessert i å snakke om Tromsø-oppgjøret enn om hans sannsynlige trenerengasjement i Vålerenga de kommende årene.

Ungdomsarbeidet sentralt
Sportslig leder, Lars Bohinen, var imidlertid atskillig mer snakkesalig.

- Vi er veldig fornøyd med at valget falt på Petter Myhre, poengterer den gamle landslagshelten.

Han trekker først og fremst frem det faktum at Myhre oppfyller de fleste av kompetansekriteriene som klubbens sportslige ledelse har til den nye treneren.

- I tillegg har han en god lederstil, og han er coach på en måte som vi føler er riktig, sier Bohinen, og kan heller ikke unnlate å trekke frem 34-åringens ungdomsarbeid.

- Han har inngående kjennskap til klubben, og rekrutteringsarbeidet i særdeleshet. Akkurat der vil Myhre være sentral i det videre arbeidet for klubben, understreker Bohinen.

Vålerengas sportslige utvalg kom frem til at Myhre var deres kandidat i forrige uke, blant annet etter å ha pratet med spillerutvalget.

- De tre representantene i utvalget ga uttrykk for at de ikke hadde hørt noen negative reaksjoner i spillergruppa, sier Bohinen.

Skryt, skryt, skryt
Nettavisen kan bekrefte akkurat det, og fredag var det kun fornøyde fjes å spore på Vallhall. Ikke et vondt ord falt om den – etter alle solemerker – kommende VIF-treneren.

- En kjempeperson, den treneren som har betydd mest for meg, skryter Mohammed Fellah, som trekker frem VIF-trenerens evne til å strukturere og rette på smådetaljer.

- Jeg er fornøyd med valget, sier Ronny Johnsen.

- Et veldig fornuftig valg, mener Tom Henning Hovi, og trekker frem Myhres inkluderende egenskaper.

- Absolutt fornøyd, håper bare han ikke krever for mye penger nå, flirer Freddy dos Santos.

- Et godt valg, spesielt fornuftig at vi ikke får inn noen nye som ikke kjenner gutta, sier Øyvind Bolthof.

- Positivt for klubben, en god trener, mener Thomas Holm.

Avgjørelse først til uka
Honnøren til tross, Petter Myhre understreker at man ennå ikke er i land. Først neste uke vil han gå inn i reelle kontraktsforhandlinger, og han ønsker å se hva klubben kan tilby.

- Men de er interesserte og jeg er interessert, så forutsetningene er gode, mener Myhre, og legger til med et smil.

- Vi blir helt sikkert enige, mener han.

Det samme tror også sportslig leder, Lars Bohinen.

- Jeg er rimelig sikker på at vi kommer i land med det økonomiske, og helt trygg på at vi blir enige om det sportslige, sier Bohinen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere