*Nettavisen* Sport.

Myhre skremt av VIF

VIF-trener Petter Myhre aksepterer ikke lagets kollektive svikt utover kampen mot KR Reykjavik. - Litt skremmende, sier han.

12.02.07 09:34

VÅLERENGA - KR REYKJAVIK 1-0:

LA MANGA/OSLO (Nettavisen): Petter Myhre trodde knapt hva han så da hans Vålerenga-mannskap sluttet å spille fotball i andreomgangen mot middelmådig motstand fra Island.

- Vi styrte kampen totalt i førsteomgang, og det var bare et tidsspørsmål før det skulle stått 2-0 og 3-0, sier VIF-treneren til Nettavisen, og fortsetter:

- I den andre var det dårlige bevegelser og dårlig tempo. Det er ikke akseptabelt. Vi detter sammen kollektivt - det er litt skremmende.

For tilnærmet overkjøring før pause, ble etterfulgt av 45 minutter der Vålerenga fremdeles hadde god kontroll, men da også KR Reykjavik yppet seg fremover ved et par anledninger. Drøye 25 minutter før slutt smalt det i treverket over Øyvind Bolthof. Men "Enga" slapp med skrekken, og vant 1-0 etter Daniel Fredheim Holm flotte volleyskudd før pause.

Tamt uten Grindheim
Da Christian Grindheim forlot banen etter 65 minutter, forsvant mye av gnisten ut av laget hans.

- Christian var god, da resten av laget var godt. Sammen med Daniel var han blant våre beste spillere i dag.

Vålerenga spilte med unggutter som Glen Roberts, Steinar Strømnes og Alexander Mathisen fra start, men Myhre voktet seg vel for å forsvare ungguttene for det labre tempoet utover kampen.

- Jeg synes ungguttene klarte seg bra, så lenge resten av laget gjorde det. Men det blir feil å legge ansvaret på dem. Disse spillerne utvikler seg best sammen med de erfarne, men vi kan ikke ha fire-fem stykker av dem utpå samtidig.

Flere kjøp
Vålerenga intensiverer spillerjakten i løpet av de neste dagene. Og det er ikke norske spillere som står høyest på ønskelisten. For å ta opp konkurransen mot det Myhre kaller "mer kjøpesterke klubber som Viking og Rosenborg", leter hovedstadsklubben i utlandet.

- Vi håper å få inn 2-3 nye mann. Den første kan komme allerede i løpet av La Manga-oppholdet.

Fredag kveld ble som kjent den polske landslagsspilleren Sebastian Mila klar for Vålerenga.

Her kan du se alle kamper i La Manga Cup!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.