RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myhre tar skylda

Sist oppdatert:
Thomas Myhre la seg i nettveggen på Bosnias første mål. Etterpå la han seg flat. Se målet her.

ULLEVAAL (NETTAVISEN): NORGE – BOSNIA-HERZEGOVINA 1-2: Det var en keepers mareritt. Tre sjanser, to mål, var regnskapet for Thomas Myhre etter lørdagens misère på landslagsarenaen. Og selv om det var lite han kunne gjøre med bosniernes andre mål, strakk Hareides nummer en opp hendene og tok på seg all skyld for frisparkmålet han slipp inn etter 18 minutter – allerede før han ble stil et kritisk spørsmål om det første baklengsmålet.

- Trodde jeg skulle ta den
Zvjezdan Misimovic klinket til fra drøye 20 meter, ballen fikk en farlig innoverskru, og både ballen og Myhre endte akkurat der de ikke skulle være:

I nettet.

- Jeg regnet med det kom en innoverskrudd ball, tok et skritt til siden, spant litt på underlaget, men trodde likevel jeg skulle ta den.

- Jeg kan ikke klandre noen for det målet, det tar jeg ansvaret for selv, sa en selvkritisk keeper etter dusjinga.

Han vil heller ikke legge skylda på manglende kamptrening i den siste tida. Norges burvokter har kun spilt én a-lagskamp i 2007, en cupkamp Nottingham Forest i begynnelsen av januar, men mener selv at det ikke var utslagsgivende.

- Formen er bra nok den, og det er ikke grunnen til at ballen går inn. Noen ganger gjør du en feil, og jeg kommer til å gjøre det i fremtiden. Da får du bare stå oppreist og ta ansvaret etterpå også.

Skadet
Den første bosniske scoringen gjorde også at Myhre pådro seg en skade som plaget ham resten i kampen. Han innrømmer han er usikker på hvor alvorlig den er.

- Jeg pådro meg en vridning på den første scoringen, en låsning i hofta som hemmet meg resten av kampen. Utsparkene etterpå var skikkelig dårlige, til tross for at jeg fikk en del behandling i pausen.

- Rett etter kampen fikk jeg masse nålestikk, men det er fortsatt vondt og sårt, sier Myhre til Nettavisen.

- Er det så alvorlig at Tyrkia-kampen er i fare?

- Vanskelig å si akkurat nå. Jeg får mer behandling i kveld, så får vi se hvordan det er i morgen, sier en meget skuffet landslagskeeper etter tapet mot Bosnia-Herzegovina.

På spørsmål om laget i det hele tatt er i nærheten av å være godt nok for å komme til et EM-sluttspill, var Charlton-keeperen like unnvikende som de fleste andre norske spillerne.

- Vi tar oppsummeringen når EM-kvalifiseringen er ferdig, var Myhres kontante svar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere