Gå til sidens hovedinnhold

Myhre trekker seg

Petter Myhre (35) sa fredag fra seg jobben som hovedtrener for Vålerenga med umiddelbar virkning.

VALLE (Nettavisen): Vålerenga meddelte dette etter hektisk møtevirksomhet fredag.

- Petter Myhre har i dag bestemt seg for å trekke seg som hovedtrener i Vålerenga. Han vil fortsatt være en del av VIFs trenerteam, men etter eget ønske vil han ikke være på benken i søndagens kamp mot Stabæk, sier VIFs sportsdirektør Jan Erik Aalbu til Nettavisen.

- Harald Aabrekk har tatt oppgaven med å lede laget på ubestemt tid, til vi har fått på plass en permanent løsning, fortsetter han.

Minis reaksjon: - Nå rykker Vålerenga ned

Sa fra for en måned siden
Myhre bekreftet fredag at han etter kampen mot Aalesund 23. juni anbefalte den sportslige ledelsen i klubben om å se seg om etter en annen hovedtrener som kunne overta treneransvaret.

Da klubben ikke klarte å få på plass en ny trenerløsning var han likevel fast bestemt på å fortsette videre i jobben.

Avgjørelsen om å trekke seg kom som en direkte konsekvens av de svake sportslige prestasjonene innledningsvis i høst.

- I vårsesongen følte jeg at vi var å høyde med de fleste motstanderne, men hadde mye stang ut. I høst har laget fremstått på en helt annen måte, og nå var det å tide å vise spillerne at det måtte få konsekvenser, sier Myhre.

Den endelige beslutningen om å trekke seg tok Myhre etter det pinlige cuptapet mot Nybergsund torsdag kveld. Fredag morgen informerte han sportsdirektør Jan Erik Aalbu om sin beslutning.

Fra suksess til fiasko
Myhre overtok trenerjobben etter at Kjetil Rekdal trakk seg 22. august 2006. Vålerenga fikk en umiddelbar opptur, og klatret fra sjuende- til tredjeplass i Tippeligaen under Myhres ledelse. Etter sesongen fikk han jobben på permanent basis, men i vinter startet nedturen.

Denne sesongen har Vålerenga bare vunnet tre av 14 seriekamper. Oslolaget har kun scoret 11 mål, og ligger på 11. plass før helgens runde. Torsdag kom en ny nedtur da laget ble slått ut av 2. divisjonslaget Nybergsund i cupen.

Den avtroppende hovedtreneren kom til klubben allerede i 2001. Da jobbet han med klubbens utviklingsgruppe, og startet talentsatsingen som har ført til at Vålerenga i dag har en svært god junioravdeling.

Harald Aabrekk (51) er egentlig spillerutvikler i Vålerenga, en rolle han tidligere også hadde på det norske landslaget. Han har tidligere vært hovedtrener for Tromsø, Sogndal, Brann og Haugesund.

Hans første kamp som hovedtrener i Vålerenga blir altså mot Stabæk i helga.

Var det rett avgjørelse? Si hva du mener om fredagens trenerbytte i Vålerenga her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken