RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myllalä skal bli mentor

Mika Myllylä er tilbake i skisporet og i en ny landslagsrolle. Nå skal han være mentor for unge finske langrennsløpere.

- Han skal hjelpe våre unge løpere slik at finsk langrenn kommer tilbake i verdenstoppen igjen, sier landslagstrener Reijo Jylhä.

Full tillit
Også Jari Isometsä, som sammen med Myllylä og fire andre finske langrennsløpere ble tatt for doping i VM på hjemmebane i 2001, skal være forbilde for de yngre løperne.

- Jeg stoler fullt og helt på dem, sier Jylhä.

Den oppfatningen deles ikke av andre. Svenske Mathias Fredriksson reagerer sterkt på nyheten om Myllyläs og Isometsäs nye roller.

- Jeg ville overhodet ikke vært interessert i noe slikt. Med hans bakgrunn er vel ikke Mika Myllylä noe bra forbilde akkurat, sier den svenske langrennsløperen.

Det finske skiforbundet havnet nærmest på bar bakke etter dopingskandalen i Lahtis og avsløringen av Kaisa Varis i VM sist sesong. Både tillit og økonomi må bygges opp på nytt.

Må skrive under
Man har mistet en rekke sponsorer, og for å få tilbake en snev av anseelse har forbundet laget en regel om at løperne må skrive under på en avtale om å holde seg borte fra doping. Hvis ikke vil det koste 50.000 euro (ca. 400.000 kroner) i bot.

Mika Myllylä har fortsatt til gode å gjøre comeback i verdenscupen. På grunn av en muskelbrist i magen skjer det trolig ikke før i Estland på nyåret.

(NTB-TT)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere