*Nettavisen* Sport.

Myllylä følte seg truet på livet

Foto: Alley, Ned (SCANPIX)

Finnen ble arrestert for skyting tre dager før sin død.

09.07.11 14:16

Tirsdag kom det den tragiske beskjeden om at Mika Myllylä var død. Den tidligere skistjernen ble funnet død i sitt eget hjem av en kamerat. Han ble 41 år gammel.

Nå har det kommet flere opplysninger om tiden før dødsfallet. Ifølge den finske avisen Ilta Salomat følte Mika Myllylä seg svært redd i dagene før hans død.

Myllylä var truet på livet og gikk derfor til innkjøp av en pistol. Etter å ha avfyrt tre-fire skudd i sin leilighet, ble han arrestert av politiet - bare tre dager før det tragiske dødsfallet.

- Jeg tror jeg kjøpte pistolen fordi en person har truet meg flere ganger. Han har sagt at han skal drepe meg. Jeg er redd for ham. Han har tatt pengene mine, noe jeg fortalte politiet, og han har stjålet bilen min. Jeg tror det har noe å gjøre med informasjonen jeg ga politiet, sa Myllylä i et politiforhør, melder den finske avisen, gjengitt av Aftonbladet.

Myllylä forteller at han var så redd at han måtte sove med øks under senga. Skuddene skal han ha avfyrt da han var ensom i fylla. Finsk politi har avvist at det har sammenheng med den tidligere skistjernens død.

Dødsårsaken til Myllalä er ennå ikke avklart, men politiet i Kokkola har fastholdt at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.