Gå til sidens hovedinnhold

Myrhol droppet lønnskrav i Skjern-forhandlinger: - Etter tre minutter med snakk var det i boks

Den norske kapteinen var aldri i tvil da tilbudet kom på bordet.

I mars ble landslagskaptein Bjarte Myrhol enig med sin danske klubb Skjern om en ny avtale. Den strekker seg fram til 2022. For veteranen var det aldri noen tvil.

- Det gikk veldig greit for seg. Etter tre minutter med snakk var det i boks. Det var ikke noe snakk om lønn, forteller kapteinen om forhandlingene til Nettavisen.

Hylles av klubbformann

Myrhol sier at han i bunn og grunn allerede hadde bestemt seg.

- Jeg ville ikke bort og klubben ville beholde meg. Det var egentlig bare den komboen jeg trengte for å fortsette samarbeidet med Skjern, sier 36-åringen videre.

I en idrettsverden der lønn og økonomiske vilkår er viktig for mange, ble den norske profilen hyllet for at han ikke la penger til grunn for en ny avtale med klubben.

- Det har faktisk ikke vært forhandlinger, for vi har aldri diskutert lønn. Det har aldri vært et tema. Det har stort sett handlet om han fortsatt skal være her, og i hvor lang tid han skal være her, og mulighetene for at vi fortsatt har et lag som kan spille i toppen og i Europa, sa Skjern-sjef Carsten Thygesen til dansk TV 2.

Myrhol er godt etablert med familien i Danmark og tenkte i stor grad på det sportslige da han tok valget om framtiden. Han har fortsatt store, sportslige ambisjoner.

- Det vi ønsker å oppnå med klubblaget er at vi skal etablere oss i toppen. Vi har vært i finaler de to siste årene, og vunnet én gang. Jeg håper å klare det igjen, sier han.

- Det er titler vi er ute etter hele veien, sier veteranen videre.

EM og OL

Kontraktsforlengelsen med Skjern betyr også at Myrhol blir å se på landslaget den nærmeste tiden. Hvor lenge han vil satse videre med flagget på brystet er han ikke helt sikker på, men det er et par ting han gjerne vil ha med seg i tiden som kommer.

EM på hjemmebane i 2020 og et mulig Tokyo-OL senere samme år.

- Begge de to mesterskapene har stått i kalenderen hele veien. Det har vært en liten gulrot for meg og noe å jobbe etter. Det er to store mål, sier strekspilleren.

Hva som skjer etter det, vil han imidlertid ikke svare på.

- Jeg ser jo at jeg begynner å bli eldre. Så slik sett er det noen vurderinger som må tas når det kommer til det tidspunktet, sier den norske stjernespilleren.

- Jeg håper jo at det hele skal bli ganske naturlig, at det skal falle seg naturlig når jeg er ferdig og at de som nå står bak meg da er bedre enn meg, sier han.

- Én av verdens beste

Landslagssjef Christian Berge er glad for at 36-åringen blir med videre.

- Ja, veldig, sier Berge til Nettavisen.

- Vi snakket mye om det i forkant av at han tok den avgjørelsen. Jeg er glad for at han blir med videre. For meg er han fremdeles en av verdens beste strekspillere. Bjarte elsker å spille håndball og elsker å trene, sier landslagssjefen om profilen.

Berge tror ikke Myrhol brukte lang tid på å ta et valg om framtiden.

- Den beslutningen tror jeg han tok ganske fort, sier treneren og ler.

Les også

Myrhol: – Vanskelig å sette ord på dette

Myrhol har vært en sentral brikke for det norske landslaget i lang tid og var med å vinne VM-sølv i Danmark så sent som i januar. Denne uken er han på samling med landslaget i Arendal. Norge har spilt to kamper mot Sverige under samlingen, og vunnet begge.

Skuffelsen over tapet mot Danmark i VM-finalen har allerede lagt seg.

- VM-sølvet var en helt enorm prestasjon. Det er noe av det største du kan gjøre på herresiden, så både resultatene og prestasjonen var ekstremt stor. Hvis vi kunne klare å gjenskape slike opplevelser i framtiden, ville det vært utrolig gøy, sier Myrhol.

- Vi skal gi gass

Samlingen i Arendal er den første siden mesterskaper i januar.

- Vi har så få samlinger, så vi må bruke de samlingene vi har. Vi kjører på for fullt og skal prøve å utvikle spillet vårt, og få flere strenger å spille på i tiden framover.

Selv om Norge er direktekvalifisert til EM neste år, der deler av turneringen skal spilles i Trondheim, tror ikke veteranen at det blir en rolig oppkjøring.

- Kjenner jeg Christian Berge rett, er det nok ikke noe stort tema at vi skal ta det rolig. Vi skal gi gass og forsøke å utvikle oss hver gang vi er samlet, sier han

Berge sier han har hatt en klar plan for denne samlingen.

- Dette er første mulighet til å trene på alternative ting. Det høres kanskje litt vel eksperimentelt ut, men vi har trent på en ny forsvarsformasjon og en ny angrepsformasjon. Resultatet er ikke viktigst i disse kampene, sier han.

Treneren begynte å tenke mot 2020-mesterskapene rett etter VM-finalen i vinter.

- Ja, det har vi tenkt på siden andre dag etter at VM var ferdig. Det vi har gjort er historie. For oss er det viktigste det vi gjør akkurat nå, sier treneren.

Les også

Utrolig nedrykksdrama: - Det er vondt, men sånn er det

Kommentarer til denne saken