Gå til sidens hovedinnhold

Myrhol spiller sine siste kamper for Norge. Dette skal han drive med etter karriereslutt

Norges kaptein forteller at han har tenkt mye på hva han skal gjøre etter OL og at planene allerede er klare.

TOKYO (Nettavisen): Bjarte Myrhol har i en årrekke vært regnet som en av verdens beste linjespillere og de siste årene har han vært kaptein for håndballherrene.

Etter sommerens OL i Tokyo er det imidlertid slutt. Turneringen blir hans siste som håndballspiller, før han deretter tar fatt på det sivile liv.

Myrhol annonserte tidligere i år han dette ble hans siste sesong og for ikke lenge siden avsluttet han klubbkarrieren med danske Skjern.

LES OGSÅ: Warholm svarer på Bolts tirade: - Må passe meg for ikke å bli hyklersk

I OL kan det potensielt bli åtte kamper på de norske gutta - gruppespill, kvartfinale, semifinale, finale/bronsefinale - før han legger skoene på hyllen.

- Har tenkt mye på det

Det blir likevel ingen brå overgang for 39-åringen fra Oslo. På en pressekonferanse torsdag fortalte Myrhol at han har en klar plan for det som skal skje videre.

- Det har jeg tenkt mye på, sier Norge-profilen på spørsmål fra Nettavisen.

- Heldigvis startet jeg en bedrift for fem år siden, som jeg har jobbet med parallelt med håndball, så det går rett over i fullt arbeid, sier veteranen videre.

Firmaet Myrhol sikter til er Learn Handball AS som han driver sammen med broren. Selskapet tilbyr digitale verktøy og råd til håndballtrenere. Da han tidligere i år annonserte at han legger opp, fortalte Myrhol at det var ganske så sikkert at han ønsket å jobbe med barneidrett og utvikling, noe han altså gjør gjennom bedriften.

- Jeg gleder meg til de utfordringene som fyller hverdagen, sier 39-åringen.

- Kommer til å treffe hardt

Akkurat i disse dager har han imidlertid tankene et helt annet sted. Det norske herrelandslaget er nemlig med i OL for første gang siden 1970-tallet.

LES OGSÅ: Tuftes reaksjon etter gedigen nedtur fikk lagkameratene til å stusse: - Det var jævlig kjipt

Veteranen lar seg ikke prege av at det blir hans siste mesterskap og ser fram til å kunne avslutte karrieren med noe få andre norske håndballherrer har fått oppleve.

- Jeg føler meg som en helt vanlig håndballspiller i et stort mesterskap, men jeg tror det kommer til å treffe meg ganske hardt i etterkant, sier han.

- Nå er alt fokus på å gjøre jobben og fylle den rollen jeg skal, sier oslomannen.

Avgjørelsen om å legge opp ble annonsert i april i år og siden den gang har Myrhol avsluttet sesongen i Danmark og ladet opp til OL med landslaget.

- Det har vært bra. Jeg har holdt fokus på det jeg skal og fikk avsluttet Danmark-kapittelet på en brukbar måte og synes jeg har spilt meg mer i form.

- Personlig har det handlet mye om å holde fokuset på å være håndballspiller og det synes jeg at jeg har klart utmerket, sier linjespilleren på torsdagens pressemøte.

- En du vil ha med i krigen

De norske håndballherrene har hatt en svært positiv utvikling de siste årene, under Christian Berges ledelse, og tatt flere internasjonale medaljer. Også i Tokyo-OL er Norge ett av lagene som kan ta medalje, om alt klaffer.

Landslagssjefen forteller at Myrhol blir en viktig brikke på veien mot det målet, selv om kapteinen kanskje ikke er en like sentral skikkelse ute på banen som tidligere.

- Bjarte har vært kaptein hele veien og gått foran. Han er en du ønsker å ha med i krigen og jeg synes det er tungt at han skal slutte, sier Berge.

LES OGSÅ: Berge etter Johannessen-skade: – Kjedelig samtale å ta

Myrhol er ikke den eneste som gir seg etter OL i Japan. Også den sikre kantspilleren Magnus Jøndal går nå inn i sine siste kamper for håndballherrene.

- Det å avslutte med et OL, er en perfekt måte å avslutte på. OL er noe jeg ikke har prøvd før, så det er noe jeg gleder meg til, sier 33-åringen.

- Jeg føler jeg er i god form, så det er bare å få det i gang. Vi må få til godt og aggressivt forsvarsspill, få i gang målvaktsspillet og løpe inn mål.

Møter stormakter

Norge har havnet i en steintøff OL-gruppe og skal møte stornasjoner som Spania, Tyskland og Frankrike. Brasil og Argentina er også i Norges gruppe.

I åpningskampen møter Myrhol og de andre Brasil. Den kampen spilles 24. juli.