*Nettavisen* Sport.

Myrvold arrestert

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Skal ha truet ledelsen i Stavanger Oilers.

02.07.09 08:43

Ishockeystjernen Anders Myrvold ble arrestert onsdag formiddag, etter at han skal ha kommet med alvorlige trusler mot ledelsen i Stavanger Oilers. Tidligere onsdag ble det kjent at Myrvold hadde fått sparken i klubben, og han skal nå sitte i varetekt hos politiet i Stavanger, melder TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Myrvold fikk sparken

– Vil bli etterforsket
– Det er riktig at Myrvold er blitt pågrepet. På bakgrunn av en anmeldelse har han blitt pågrepet og vil bli etterforsket, sier politiadvokat Magnus Jåtun til Nettavsien onsdag kveld.

Hvorfor ble Myrvold pågrepet?

– Pågripelsen har skjedd fordi det er fare for bevisforspillelse. Det er en del personer som må avhøres i saken, og det er viktig at Myrvold ikke får snakket med disse i mellomtiden.

– Det er egentlig svært få detaljer vi kan gå ut med på dette tidspunktet. Vi ønsker ikke å gå inn på det konkrete grunnlaget for saken. En pågripelse er en tidlig beskrivelse av et tidlig forhold, og vi undersøker ut i fra det, sier advokaten til Nettavisen.

- Tilbrakt natten hos politiet
Myrvold var inne til avhør onsdag kveld. Klokken 23.15 hadde ikke Jåtun fått noen formell beskjed om at avhøret var avsluttet.

Torsdag morgen sier Myrvolds advokat Øystein Storrvik følgende til NRK:

- Han ble arrestert av politiet, han har vært i avhør og han har tilbrakt natten på politistasjonen, Anders Myrvold har ikke sittet i varetekt i natt, sier ishockeyspillerens

Ifølge Storvik blir det midt på dagen torsdag avgjort hvorvidt Anders Myrvold skal løslates.

– Fikk sparken
Landslagsspilleren fikk sparken etter angivelig mistanke om narkotikabruk. Ifølge Rogalands Avis skal 33-åringen ha nektet å ta en narkotikatest.

– For ett år siden skrev Stavanger Oilers en omfattende treårsavtale med Anders Myrvold. Denne avtalen er nå avsluttet, med bakgrunn i manglende oppfyllelse av enkelte vilkår. For øvrig anser klubben dette som en personalsak, opplyste Oilers.

Myrvold ville imidlertid ikke forlate klubben frivillig.

– Han bestrider oppsigelsen, og sier han ikke har gjort noe som er brudd på kontrakten. Han fortsetter i sin jobb i Oilers, og har ingen planer om å trekke seg, sier Storrvik til NRK.

Myrvold ble i 2005 arrestert for besittelse av et lite kvantum kokain, men ble senere frikjent i saken. I 2007 fortalte han VG åpent om sitt kokainmisbruk.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.