*Nettavisen* Sport.

Myrvold fikk sparken

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Anders Myrvold er ferdig i Stavanger Oilers. Mistanke om nye rusproblemer skal være årsaken.

01.07.09 11:39

Selv ønsker ikke klubbledelsen å bekrefte at de mistenker Myrvold for å ha fått et tilbakefall, skriver Rogalands Avis. Avisen har imidlertid fått bekreftet fra flere uavhengige kilder at det er årsaken til kontraktsoppsigelsen.

– For ett år siden skrev Stavanger Oilers en omfattende treårsavtale med Anders Myrvold. Denne avtalen er nå avsluttet, med bakgrunn i manglende oppfyllelse av enkelte vilkår. For øvrig anser klubben dette som en personalsak, og vi vil derfor ikke gi ytterligere kommentarer, sier styreleder Tore Christiansen til Rogalands Avis.

Myrvold bekrefter
Onsdag morgen bekreftet Myrvold oppsigelsen overfor Rogalands Avis.

– Jeg bekrefter at jeg har fått oppsigelse fra Oilers etter ett år i klubben. Dette etter å ha kommet i konflikt med klubben på ulike punkter. Jeg er ikke enig i begrunnelsen av oppsigelsen, og må nå tenke på hva jeg gjør. Til informasjon befinner jeg meg fortsatt i Stavanger, men vil flytte tilbake til Oslo så fort som mulig, skriver Myrvold i en tekstmelding til Rogalands Avis.

- Jeg har snakket med Myrvold i dag, og det stemmer at han er oppsagt. Men foreløpig ønsker vi ikke å kommentere noe mer rundt dette, sier Myrvolds advokat, Øystein Storrvik, til Dagbladet.

Kokainmisbruk
Ledelsen i Stavanger-klubben skal ha anmodet den meritterte landslagsbacken om å avgi en hårprøve for å kunne avkrefte mistankene om narkotikamisbruk. Det forslaget avviste den tidligere NHL-proffen.

Anders Myrvold fikk jobb som en del av kontrakten med Oilers jobb i selskapet Solution. Også denne delen av avtalen er nå terminert.

Landslagsbacken ble i 2005 arrestert for besittelse av et lite kvantum kokain, men ble senere frikjent i saken. I 2007 fortalte han i et stort intervju i VG åpent om sitt kokainmisbruk.

- All energi jeg hadde brukt på idretten, brukte jeg på noe destruktivt og livsfarlig. Jeg tenkte at enten ender du i fengsel eller så dør du. Jeg mistet taket på meg selv. Jeg innså at jeg trengte hjelp, fortalte Myrvold etter en lang periode med rehabilitering ved en klinikk i Vestfold.

Spilte i NHL
Myrvold er en av Norges mest kjente ishockeyspillere. Han har tidligere spilt for NHL-klubbene Colorado Avalanche, Boston Burins, New York Islanders, og Detroit Red Wings. Samtidig har han vært en meget viktig brikke på landslaget – som nå forbereder seg mot OL i Vancouver neste år.

(ANB/Nettavisen)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.