Myrvold gleder seg over selskap

Ole-Kristian Tollefsen er en tøff og sterk back med defensiv legning. Blåveisen du ser på bildet fikk han i en slåsskamp i den siste sluttspillkampen med Brandon Wheat Kings.

Ole-Kristian Tollefsen er en tøff og sterk back med defensiv legning. Blåveisen du ser på bildet fikk han i en slåsskamp i den siste sluttspillkampen med Brandon Wheat Kings. Foto: TV 2 Nettavisen

Anders Myrvold var den første nordmannen som fikk kontrakt med en NHL-klubb. Han gleder seg stort over at Ole-Kristian Tollefsen nå får kontrakt med Columbus Blue Jackets.

13.04.04 13:31

NHL-veteranen får nå trolig selskap av en annen nordmann i verdens hardeste ishockeyliga. Og intet gleder ham mer.

- Det er morsomt! Og absolutt morsomt for Norge, sier Anders Myrvold til TV 2 Nettavisen.

Førstemann
Myrvold har spilt i NHL for klubber som Colorado Avalanche, Boston Bruins, New York Islanders og Detroit Red Wings. Han ble i 1995 den første nordmannen som fikk kontrakt med en NHL-klubb.

- Ja, det stemmer. Botta (Bjørn Skaare) var jo den første nordmannen som spilte i NHL, men han gjorde det på en såkalt tryout, bekrefter Myrvold.

Kontrakt
Som TV 2 Nettavisen skrev tidligere tirsdag, får Ole-Kristian Tollefsen kontrakt med Columbus Blue Jackets, Espen Shampo Knutsens tidligere klubb. Den 20 år gamle backen fra Årnes vil trolig tilbringe mesteparten av neste sesong i farmerligaen AHL, men håper å få prøve seg i noen kamper i NHL allerede til høsten.

- Det er veldig spennende med Columbus, ettersom de tross alt ikke har et spesielt bra lag. Det øker sjansene for Tollefsen. Men det er ikke så mange 20-åringer for er modne nok til å spille i NHL, mener Myrvold, og legger til:

- Spesielt ikke backer. Nå er jeg 28 år, og føler meg endelig moden. Det var jeg ikke da jeg kom hit som 20-åring.

Lærer tøffhet
Tollefsen har spilt en sesong i den canadiske juniorligaen WHL, for Brandon Wheat Kings.

- Han har hatt guts som pakka bagen så tidlig. Det er veldig fint at han har fått et år i juniorligaen. Det er mange lange reiser i AHL, og du må lære deg å spille 70-80 kamper på en sesong.

- Du kan være i god fysisk form, men likevel få det tøft mentalt med så mange kamper. Dette har han nå fått et år på å venne seg til, mener 28-åringen fra Skedsmokorset.

Ikke umulig
Myrvold tror det er viktig for utviklingen av norsk hockey at en ung spiller som Ole-Kristian Tollefsen viser at det slett ikke er en umulig oppgave å ta skrittet fra Norge til NHL.

- Nå er han profesjonell. Og da får han er profesjonell innstilling. Den tar han med seg hjem. Andre får smaken og tenker at "jeg kan klare det, jeg også". Du må ha den innstillingen. Og så må du plassere deg riktig, slik Tollefsen har gjort ved å spille i WHL. Det er en del ting du må ofre for å komme til NHL, sier Myrvold.

Det vet han mer enn de fleste om. Detroit-backen har bodd på hotell i ti år, og trener hardere og mer enn de fleste andre. Året rundt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag