Myrvold skadet og sliten

Foto: SCANPIX/EPA/JEFF KOWALSKY

Denne sesongen har Anders Myrvold fått sitt gjennombrudd i NHL. Men det har kostet. Etter 83 kamper på 197 dager er han skadet i både hofta, lysken og håndleddet.

25.04.04 14:23

28-åringen fra Skedsmokorset har blitt kåret til den beste backen i Grand Rapids Griffins, farmerlaget til Detroit Red Wings. Og han har fått åtte kamper for Detroit, der han har gjort sine saker såpass godt at det trolig blir flere NHL-kamper neste sesong.

Men kroppen er merket av kjøret.

- Det har vært et knallhardt kjør. Jeg sliter med slitasjeskader i hofta, lysken og håndleddet. Den siste tiden har jeg fått smertestillende og kortison, for å komme gjennom kampene, forteller Myrvold til TV 2 Nettavisen.

Drillo-hockey
Det har gått i ett for nordmannen siden han møtte opp på treningsleiren til Detroit 10. september. 83 kamper på 197 dager er én ting, også de utallige milene med busskjøring til å fra kamper er krevende.

- Du orker det, fordi du er så skjerpet og fokusert. Men det har vært tøft. I Griffins spiller vi jo også litt Drillo-stil, og er mye uten puck. Da må du jage. Det er slitsomt. Bare spør Myggen!

Sesongen var over for Griffins da de tapte den fjerde strake kampen for Chicago Wolves natt til lørdag. Wolves lå under til det gjenstod 11 sekunder i den første kampen, men utlignet og vant i sudden death.

- Det var vendepunktet, mener Myrvold.

Inspirert av Salming
Myrvold har vært på isen i 35 minutter i alle sluttspillkampene. Det er ti minutter mer enn hva som er normalt for en back. Og ikke mindre imponerende med tanke på slitasjeskadene i hofta, lysken og det ene håndleddet.

- Du kjører på helt til siste kamp er slutt. Men da er du helt ferdig. Nå må jeg lege kroppen. Og få gjort noe med de tre tennene jeg har knekt.

Inspirasjonen som skal til for å orke å gå gjennom dette hardkjøret, henter Myrvold fra den svenske backlegenden Börje Salming.

- Jeg har lest boka hans, og føler at jeg skjønner hva han har vært med på. Han spilte i 19 sesonger, og med så mye skader. Han er en stor inspirasjon for meg, avslører Myrvold.

Ferien må vente
Detroit Red Wings er imidlertid ikke ferdige med sin sesong ennå. I skrivende stund står det 1-1 i kamper mellom Detroit og Calgary Flames i andre sluttspillrunde i NHL. Like etter at TV 2 Nettavisen var ferdig med intervjuet med Myrvold, tikket følgende tekstmelding inn på telefonen:

- Detroit ringte meg nå, og sa jeg måtte stå "stand by". De vil se an hvordan de nærmeste kampene mot Flames går, før de gjør noe som helst. Det er bare å skru på bryteren igjen! :-)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.