Gå til sidens hovedinnhold

Myrvold skal overbevise IOC

Rundt 140 personer skal fram til høsten jobbe for å fremme Tromsøs OL-søknad. Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold skal lede arbeidet for en internasjonal søknad.

Den "nye" organisasjonen skal ifølge lederen av styringsgruppa for Tromsø 2014 Tor Lægreid sitte fram til høsten når Stortinget sier endelig ja eller nei til å gi statsgaranti for en internasjonal OL-søknad.

- Arbeidet i denne mellomfasen er i stor grad bygd på frivillighet. Hvis Stortinget sier ja til en internasjonal søknad, bygger vi umiddelbart opp permanente lønte ressurser, sier Lægreid til NTB.

Før Stortingsbehandlingen en gang til høsten, skal OL-komiteen i Tromsø 3. mai gi Norges Idrettsforbund svar på spørsmålene de stilte til den foreløpige OL-søknaden. Idrettsforbundet skal styrebehandle den reviderte søknaden 27. mai.

Flytter tidspunkt
Tidligere Tromsø-ordfører Erlend Rian skal lede arbeidet med å finpusse detaljer i den nasjonale søknaden. Han antyder at det vil bli få justeringer i forhold til den opprinnelige søknaden som idretts-Norge sa ja til 6. januar i år.

- Men vi vil allerede nå gjøre klart at vi er innstilt på å endre tidspunktet for et Tromsø-OL i 2014. I søknaden må vi justere dette for å dokumentere at flyttingen er mulig, sier Rian.

I den opprinnelige søknaden la OL-komiteen i Tromsø opp til at lekene skulle foregå i mars. Tor Lægreid sier til NTB at den mest aktuelle startdatoen nå er satt til 20. februar.

Det er rene økonomiske hensyn som gjør dette. På det viktige amerikanske markedet er det ingen konkurrerende idrettsbegivenheter i februar, men flere i mars, sier Lægreid.

Han antyder at OL-komiteen i Tromsø skal bruke rundt 4 millioner kroner på arbeidet fram mot stortingsbehandlingen. En internasjonal søknad fram mot IOC-avgjørelsen i 2007 vil ifølge Lægreid kunne koste opp mot 100 millioner kroner.

Internasjonal søknad
Arne Myhrvold leder prosjektgruppen som skal arbeide med den internasjonale søknaden. Han uttrykker stor tro både på Tromsøs kandidatur og på OL-organisasjonen i Tromsø.

- Jeg har sterk tro på Tromsøs kandidatur. Dette kan bli et arrangement den olympiske familie aldri har sett maken til. Nå må vi lage en internasjonal søknad som er så god at IOC ikke kan si nei. Den andre store utfordringen blir å gjøre Tromsø kjent blant beslutningstakerne i IOC, sier Myhrvold.

Reguleringer
Presidentene og lederne i de nasjonale vintersportsforbundene som deltar i vinter-OL skal fungere som referansegruppe i prosjektgruppen som skal jobbe med den internasjonale OL-søknaden.

- Prosessen med å overbevise de 115 IOC-medlemmene blir på mange måter vanskeligere enn da Lillehammer søkte OL. Den gangen kunne vi invitere hvem det skulle være til Lillehammer. Nå er det sterke begrensninger i hvordan kontakten med IOC-medlemmene skal være. Vi skal legge opp en skikkelig og helt lovlydig prosess i forhold til dette, sier Myhrvold.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget