*Nettavisen* Sport.

Myrvold vil tilbake til NHL

Foto: (foto: Scanpix)

NHL-konflikten går mot slutten, og dermed kan Anders Myrvold snart være klar for sin femte NHL-klubb.

07.07.05 22:22

29-åringen fra Romerike var under kontrakt med Detroit Red Wings da lockout rammet ligaen forrige sesong. Nå går det imidlertid mot løsning

Gjennomsnittslønningen økte fra 4,6 millioner kroner til vel 12 millioner i tiårsperioden 1995-2004, og klubbinntektene holdt ikke følge. Nå ligger det an til et lønnstak på 245 millioner kroner per klubb og sesongstart i midten av oktober, skriver Los Angeles Times.

Ti dager til å signere
Dersom ligaens styre godkjenner den nye avtalen med spillerorganisasjonen kommende mandag, får NHL-klubben ti dager på seg til å signere spillere.

- Dersom dette går veien, begynner agentene å prate med klubbene i neste uke. Da regner jeg med at det skjer noe for min del, sier Anders Myrvold til TV 2 Nettavisen.

- Jeg var veldig populær da lockouten tredte i kraft, så jeg håper å kunne fortsette i NHL.

Ønsket i Russland
Landslagsbacken, som tilbrakte forrige sesong i Vålerenga, er ikke lenger under kontrakt med Detroit Red Wings. 29-åringen har mottatt to konkrete tilbud fra russiske klubber, og er også kontaktet av lag fra Finland og Tyskland. Men foreløpig har han is i magen, og satser på comeback i verdens beste hockeyliga.

- Først i Detroit følte jeg at spillet mitt virkelig satt. Som back blomstrer man ofte først mot slutten av tyveårene, og jeg var bare 19 da jeg kom til NHL for første gang.

Foruten Detroit har Myrvold vært på NHL-isen for Colorado Avalanche, Boston Bruins og New York Islanders.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag