*Nettavisen* Sport.

Mystisk svikt for Andreassen

Foto: (EPA/Scanpix)

Gunn Margit Andreassen forstår ikke hvordan hun kunne gå så sakte på mandagens 15 kilometer i OL.

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Andreassen skjøt feilfritt på de tre første skytingene – men misset én på den siste og fikk i tillegg fem straffeminutter før å ha truffet feil blink.

- Jeg vet bare ikke hvorfor jeg var så slapp. Jeg følte en slapphet i hele kroppen, jeg var helt matt og uten krefter underveis, sier en oppgitt Gunn Margit Andreassen til TV 2 Nettavisen etter den svært skuffende 61. plassen.

Mystisk slapphet
- Kan det være et virus?

- Jeg vet ikke hva det kan være. Jeg bare føler meg helt slapp. Og nå har jeg vondt litt vondt i magen også, sukker hun.

- Jeg følte meg pigg da jeg stod opp i dag og føler meg fremdeles frisk. Også under gjennomkjøringen i går følte jeg meg pigg. Så jeg vet bare ikke hva som er årsaken til denne slappheten, legger Andreassen til, og avviser samtidig at det blir nødvendig med en legesjekk.

- Så lenge jeg føler meg helt frisk, er ikke det nødvendig, sier hun.

Avviser sykdom
Landslagstrener Kjetil Sæter avviser at en sykdom kan være årsaken til at Andreassen ikke fikk farten opp i sporet.

- Nei, det er ikke sykdom som er årsaken. Jeg vet ikke hvorfor hun går så sakte i sporet, men det er i hvert fall ikke et virus, slår han fast overfor TV 2 Nettavisen.

- Kan årsaken årsaken være høyden?

- Nei, det tror jeg heller ikke. Hun har gått raskt her på trening tidligere, og alle i troppen skal være godt nok aklimatisert. Det har vi sørget for i god tid i forkant av OL, sier han.

- At det går an
Den mystiske slappheten til tross – Gunn Margit Andreassen er likevel optimistisk med tanke på resten av OL.

- Jeg fikk i hvert fall svar på at skytingen er inntakt. Jeg er veldig fornøyd med totalt 19 treff, og skal reise meg i de neste konkurransene, sier hun.

- Hvordan er det mulig å treffe feil blink på siste skyting?

- Nei, si det. Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg fikk meg en tankevekker for å si det sånn, og tenkte med meg selv «at det går an». Men det skal i hvert fall ikke skje igjen, svarer Andreassen.

Neste øvelse for skiskytterjentene i OL er 7,5 kilometeren torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag