Gå til sidens hovedinnhold

Én skade, tre tilbakeslag

- Veldig frustrerende, sier VIFs Lars Iver Strand. I kveld mister han en ny kamp.

Vålerengas klare målsetting for sesongen er topp-4. Nå ligger den hardtsatsende Oslo-klubben på 10. plass. Avstanden opp er imidlertid kort. Med seier mot Fredrikstad mandag kveld klatrer laget opp à poeng med rival Lyn som nå har 4. plassen.

Lars Iver Strand spiller imidlertid ikke i plankebyen.

Midtbanespilleren var en av stjernene Vålerenga betalte mange millioner for før sesongen, men for Strands del kan man egentlig sette et stort kryss over vårsesongen. Han startet mot Aalesund og i neste kamp mot Tromsø. Like etter pause i den tredje kampen sa det imidlertid pang. Dessverre for Vålerenga sa det pang i låret - og ikke i nettet bak Lillestrøm-keeper Otto Fredrikson.

Tre skuffelser
Tre ganger etterpå har han trodd at han var klar igjen.

Like mange ganger har han skuffet måttet innse at det likevel ikke gikk.

- Første gang var det mot Viking. Da var jeg ikke hundre prosent i det hele tatt. Vi var imidlertid ikke klar over omfanget av skaden, og trodde i alle fall ikke at den kunne bli forverret ved belastning. Men man tar feil av og til. Nå gikk det veldig ut over meg, sier Strand til Nettavisen.

- Den andre gangen var mot Brann. Da fikk jeg bare noen minutter, men et par treninger etter den kampen skjønte vi fort at jeg ikke var klar igjen.

- Så smalt det altså igjen forrige tirsdag, fortsetter han.

- Din eller klubbens skyld?

- Til syvende og sist er det jeg som må føle det på kroppen min. Det er jeg som må si ja eller nei. Men jeg har jo jævlig lyst til å spille fotball da. Alternativet er jo å loffe rundt på trening uten ball.

- Vil vise at jeg kan være god også her
- Hvor frustrerende har denne starten i VIF vært for deg?

- Selvfølgelig har det vært frustrerende. Jeg skal ikke legge skjul på at det er tungt av og til. Det er jo kjedelig, og langt ifra noen optimal start. Samtidig så hjelper det ikke å legge seg ned og skrike. Det er bare å bite tenna sammen og holde motet oppe. Nå håper jeg å bli klar til Stabæk-kampen.

- Merker du press i forhold til at du kostet noen millioner?

- Jeg føler ikke press på den måten, men jeg har jo jævlig lyst til å bli bra igjen. Så jeg kan vise de nye supporterne og klubben at jeg også kan gjøre det bra her.

- Så du angrer ikke på at du forlot Tromsø?

- Nei, nei. Overhodet ikke. Det hadde vel gjerne ikke vært noe annerledes der heller med skadesituasjonen.

- Stabæk ikke like gode fremover
- Hva tror du om Vålerengas sjanser i høst?

- Det er kort vei opp og jevnt. Vi har vært veldig bra på vårt beste, men også ustabile. Det er vel som ventet. Det tar litt tid å bygge opp noe som er veldig nytt både på spiller- og ledersiden. Nå har vi fått et halvt år på baken, og jeg tror vi vil fremstå mer samspilte utover høsten. Jeg tror høsten blir bra for oss. Men man vet jo aldri...

- Hva med gull?

- Jeg tror ikke Stabæk klarer å fortsette på samme måte, men vi skal i alle fall ikke stå og flagge at vi skal ta gull. Vi vet at kvalitetene våre er gode nok til å slå alle. Nå handler det om å få på plass stabilitet.

Første sjanse til det, uten Strand, er mot Fredrikstad mandag kveld. Følg FFK-VIF direkte i Nettavisens livesystem fra 19.00.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken