Gå til sidens hovedinnhold

Én skade unna NHL-spill

Anders Myrvold er én skadet Detroit-back unna spill i NHL. Sjansene er gode for at 28-åringen blir neste nordmann i verdens beste hockeyliga - og i Detroit kan han vinne Stanley Cup.

Myrvold er den eneste nordmannen som noen gang har spilt sluttspill i NHL. Faktisk vant han Stanley Cup med Colorado Avalanche i 1996.

Denne sesongen kan han vinne Stanley Cup med Detroit Red Wings.

- Jeg regner med at jeg er nestemann som blir kalt opp, sier Anders Myrvold til TV 2 Nettavisen.

- Jeg har en backpartner som er kalt opp, Jamie Rivers, men han bruker de som forward. Han har bare spilt noen få kamper for dem hele sesongen - og er derfor ikke i kampform, utdyper den rutinerte backen.

Ingenting er større enn Stanley
Skulle Myrvold bli kalt opp, vil han komme til en av de største favorittene til å vinne sluttspillet - Stanley Cup. Detroit vant trofeet i 1997, 1998 og 2002.

Ingenting er større enn å vinne Stanley Cup for en hockeyspiller - selv ikke et OL-gull. Og OL-gull i hockey er det nok uansett en god stund til Norge vinner.

- Stanley Cup er verdens tøffeste pokal å vinne i en lagsport. Du må gjennom 82 kamper i grunnserien og fire runder med best av sju kamper i sluttspillet for å vinne. OL-gull vinner du i løpet av sju kamper, sier Myrvold.

Myrvold er ikke i tvil om hvilket trofé han ønsker seg mest.

- Jeg ville absolutt heller vinne Stanley Cup enn et OL-gull. Det kan ikke engang sammenlignes, fastslår Myrvold.

Spiller for lederlaget
Hittil denne sesongen har Lørenskog-gutten spilt for Grand Rapids Griffins i AHL - nordamerikas nest beste liga. Det har gått bra - Myrvold har åtte assists og ligger på plussiden i pluss/minus for lederlaget i den vestre divisjonen (AHL er inndelt i fire divisjoner).

- Det har gått bra, vi leder så langt. Vi spiller en ganske defensiv hockey her, og åpner ikke spillet så mye. Treneren stresser hele tiden at du ikke skal ta noen sjanser offensivt, og liker ikke at vi angriper med fire spillere, forteller Myrvold.

Nordmannen er for øvrig nominert til All Star-kampen i AHL, som spilles i arenaen til nettopp Grand Rapids Griffins 9. februar. Er Myrvold heldig, får han spille den kampen.

Er han enda heldigere, spiller han i stedet for Detroit.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot