RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå angrer Persson - litt

Sist oppdatert:
Tirsdag viste ikke Joakim Persson noen form for anger etter taklingen på Eirik Bakke. Onsdag beklaget han - men bare delvis. LES OGSÅ: Vil ha ny videodebatt

BEKKESTUA (TV 2 Nettavisen): Onsdag morgen møtte Persson klubbledelsen i Stabæk. Sammen så de nok en gang på TV-bildene fra mandagens kamp mellom Stabæk og Brann på Nadderud, der Persson sjokkerte hele Fotball-Norge med sin tofotstakling på Eirik Bakke.

Møtet fikk Persson til å endre syn på det som skjedde. Nå framstår han som noe mer ydmyk enn etter tirsdagens Stabæk-trening, og beklager det som skjedde.

«Kunne vinne ballen»
- Jeg angrer ikke at jeg går inn i duellen, for jeg mente jeg hadde sjanse til å vinne ballen, men jeg beklaget at taklingen ble som den ble, sier svensken til TV 2 Nettavisen.

- Nå som jeg har sett taklingen i slow motion ser jeg at det er en stygg takling, innrømmer 31-åringen.

- Betyr det at du ikke hadde sett taklingen da du tirsdag uttalte at ikke angret deg?

- Jeg hadde kun sett en kjapp snutt av taklingen forfra. Da så den ikke så ille ut, hevder Stabæk-spilleren.

- Hvordan opplever du situasjonen når du takler Eirik Bakke nå i ettertid?

- I utgangspunktet mener jeg det er en 50/50-ball. TV-bildene viser imidlertid at Bakke er betydelig tidligere enn meg på ballen. Det er bare godt at han ikke blir alvorlig skadet, understreker Joakim Persson.

Så bildene på video
Joakim Persson sier han ikke er blitt presset av Stabæk til å komme med dagens retrett, men medgir at han har måttet se på den TV 2- og FXT-sendte kampen på ny, og at det var bilder i sakte film fra flere vinkler som gjør at han nå står frem i en noe mer angrende form.

Det er Stabæks sportslige leder, Tom Schelvan glad for.

- Vi tar sterk avstand far slike taklinger, og derfor innkalte vi Persson til dagens møte.

- Etter å ha sett bildene på nytt, beklaget han, sier en fornøyd Tom Schelvan.

Tar avstand fra slike taklinger
Han ønsker nemlig ikke at klubben skal bli assosiert med den type spill og taklinger, men mener at den svenske midtbanespilleren ikke er noe svin på banen.

- Joakim Persson har bare fått to gule kort i årets sesong, og er definitivt ingen grisespiller, understreker Stabæks sportslige leder.

Persson selv mener også at han spiller mye på grensen, men at han selvsagt ikke går inn for å skade motstandere. Nå håper han at saken blir lagt død med onsdagens beklagelse.

- Det er positivt at hele Norge engasjerer seg, men det blir litt voldsomt. Nå håper jeg at saken legges død og at jeg kan trene som normalt med resten av laget foran neste sereirunde, avslutter Joakim Persson.

Heller ikke Stabæk har tenkt å forfølge ballen videre.

Formann Tom Schelvan understreker Stabæk tar sterk avstand fra slike taklinger, men at det nå må være opp til NFF om saken eventuelt skal forfølges videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere