Gå til sidens hovedinnhold

Nå begynner alvoret

Den europeiske sykkelsesongen er endelig i gang.

Man kan si mye fint om Tour Down Under, Tour de San Luis og Tour de Langkawi. For ikke å snakke om den eksotiske afrikanske varianten: Tropicale Amissa Bongo. Men sykkelritt utenfor Europa er ikke det samme som sykkelritt i Europa.

Nå er vi endelig i gang «her hjemme» også. Giro della Provincia di Reggio Calabria er navnet på det første europeiske rittet i år.

Sammenlagt kunne ingen gjøre noe med Lampres Daniele Pietropolli. Han vant den første etappen, og da de to neste ble avgjort i massespurter, ble sammenlagtseieren et faktum. Giovanni Viscontis lagkamerat, Oscar Gatto (Farense Vini-Neri), vant den andre etappen på imponerende vis.

På den siste etappen var det klart for populære Manuel Belletti. Colnago-rytteren syklet seg inn i mangt et italiensk hjerte under fjorårets giro. Unggutten vant en etappe bare få kilometer fra sitt barndomshjem. Ikke nok med det. Byen er den samme som Marco Pantani kommer fra. Ikke rart Belletti ble populær i Cesenatico.

De franske rittene starter også nå. Søndag ble tradisjonsrike GP d'Ouverture La Marseillaise arrangert. FDJs Jérémy Roy vant etter å ha kommet alene til mål.

Tirsdag starter Etoile de Bessèges.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden