*Nettavisen* Sport.

Nå begynner hardkjøret i England

Alle skal være snille med hverandre i jula. Det gjelder stort sett overalt, men i Premier League er det andre regler som gjelder. I morgen braker det løs igjen. Sjekk juleprogrammet.

Hvem som vinner årets Premier League, er i realiteten blitt en kamp mellom tre lag. Manchester United, Arsenal og Chelsea har fått et stort forsprang på de andre lagene, og lagene er i en klasse for seg.

Ordkrig
Vanligvis begynner ordkrigen mellom Sir Alex Ferguson og Arsene Wenger i midten av mars eller der omkring, men nå er den psykologiske krigføringen allerede i gang. Og denne gangen gjelder den verbale kårdefektingen Claudio Ranieri også.

- Den viktigste perioden er i mars eller april, og vi har erfaring fra presset som bygger seg opp rundt de tider. Det har United også, men ikke Chelsea. De har det enkeltvis, men ikke som lag, sier Wenger i forkant av fredagens kamp mot Wolverhampton på Highbury.

Ferguson er strålende fornøyd med at United feirer jul på toppen av Premier League, siden de tradisjonelt sett har et gir ekstra når det nærmer seg slutten av sesongen, men han poengterer viktigheten av å holde det gående.

Nyttig
Wenger tror Arsenals ubeseirede rekke av kamper vil være nyttig å ha med seg når sesongen går mot slutten. I fjor mistet Arsenal tittelen til United nærmest på målstreken, etter at United lå ni poeng bak på ett tidspunkt.

- Ferguson sier at laget hans blir sterkere ut over i sesongen, men det kan du også si om Arsenal. I 1998 var vi 11 poeng bak United i januar, og likevel vant vi The Double, sier Wenger.

Chelsea kom tilbake fra to strake tap og slo Fulham sist helg. Nå venter Charlton. Arsenal tar imot Wolves, mens United får besøk av Everton.

Her er fredagens kamper:

Arsenal-Wolves (13.00)
Fulham-Southampton
Charlton -Chelsea (13.30)
Birmingham-Manchester City (16.00)
Blackburn-Middlesbrough
Fulham-Southampton
Leeds-Aston Villa
Leicester-Newcastle
Liverpool-Bolton
Manchester United-Everton
Portsmouth-Tottenham.

Søndag 28 desember:

Chelsea - Portsmouth (13.30)
Newcastle - Blackburn (15.00)
Aston Villa - Fulham (16.00)
Bolton - Leicester City
Everton - Birmingham
Man City - Liverpool
Tottenham - Charlton
Wolves - Leeds United
Middlesbrough - Manchester United (17.05)

Mandag 29. desember:

Southampton - Arsenal (21.00)

TV 2 Nettavisen følger alle oppgjørene direkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.