*Nettavisen* Sport.

Nå begynner skittkastingen

Foto: Pa Photos

- Vi har snakket mye om at egoer må settes til side. Det har tydeligvis ikke skjedd, sier Wesley Sneijder.

18.06.12 08:33

PORTUGAL - NEDERLAND 2-1: Søndag kveld ble det klart at Nederland må reise hjem fra årets EM-sluttspill med halen mellom beina.

Tapet mot Portugal førte til at Arjen Robben & co ikke tok et eneste poeng i gruppespillet, noe som aldri har skjedd før.

- Dette er sensasjonelt, og mange vil nok betegne det som en skandale, sa NRK-ekspert Hallvar Thoresen da nederlaget var et faktum for laget som spilte VM-finalen for kun to år siden.

- Ego-kritikk
Nå kommer oppvasken.

- Alle mann har feilet. Vi må ta et oppgjør med oss selv og se hva vi har gjort feil, både individuelt og som et lag. Vi er slått ut, og det er den brutale virkeligheten, sier stjernespiller Arjen Robben til Telegraaf.

Wesley Sneidjer spilte ikke et godt mesterskap. Nå innrømmer superstjernen at sitasjonen har endret seg drastisk siden VM-finalen i 2010, og hinter om dårlig stemning blant Oranjes stjernespillere.

- Atmosfæren i spillergruppen er ikke den samme som for to år siden. Vi har snakket mye om at egoer må settes til side. Det har tydeligvis ikke skjedd, sier Sneijder bittert.

Tottenham-spiller Rafael van der Vaart mener åpningskampen mot Danmark ødela for Nederland.

- Vi mistet selvtilliten etter tapet mot Danmark, og visste at det kunne gå galt mot Portugal, noe det gjorde. Vi må begynne på nytt, sier han ifølge Uefa.com.

- Beklager
Han får støtte av forsvarsspiller Ron Vlaar.

- Vi må se oss i speilet og finne ut hva som gikk galt. Dette kan ikke skje igjen, og dette har vært en tøff lærepenge. Hva kan jeg si til fansen? Beklager at det ikke gikk som forventet, og det gikk heller ikke som vi forventet. Det er smertefullt, men vi kan ikke gjøre noe med det, sier Vlaar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.