Gå til sidens hovedinnhold

Nå begynner skolebesøkene

Etter å ha ligget i dvale en lang og god vinter kan byens skolebarn igjen glede seg til å få besøk av gutta i FC Lyn Oslo.
I likhet med sesongen har også skolebesøkene i år en egen sesong som strekker seg fra 1. april til slutten av oktober. I dette tidsrommet akter det yngste laget i Tippeligaen å besøke mange skoler, og delta på arrangementer i nærmiljøet over 80 ganger. Dette betyr at sjansen for at din skole får et besøk i år er over fem ganger så stor som den var i fjor.

Mot mobbing


I år som i fjor er det én ting vi kommer til å sette fokus på, og det er mobbing. Sammen med de andre klubbene i Tippeligaen, NFF og Norsk Tipping er vi en del av kampanjen På Lag Mot Mobbing.
Dette er en holdningsskapende kampanje med en målsetting om å bevisstgjøre hvor vondt det kan gjøre å bli mobbet og dermed få satt en stopper for det. Det kan være like hardt å være en mobber som det å bli mobbet.
Besøkte Grindbakken
I høst dro Daniel Theorin, Enrique Ortiz og undertegnede opp til Grindbakken skole stinne av forventninger til hva som måtte vente oss. Gutta var litt nervøse for dette hadde de ikke gjort så mye av før og Enrique kunne ikke et kvidder av verken norsk eller engelsk. Han må ha lurt på hva i alle dager han gjorde der. Vel fremme ble vi tatt godt i mot av vel 50-60 barn som alle ble helt blanke i øynene av begeistring da de så Lyn-gutta komme i tøffe hjemmedrakter.
Etter en time med fotballaktivitet satte alle barna seg i en hestesko rundt oss og det var på tide med en spørretime og en liten prat. Undertegnede begynte å fortelle alle ungene om hvordan Enrique Ortiz ble tatt imot i Lyn av alle de andre spillerne. At det var viktig for oss å integrere han i miljøet selv om svært få forsto hva han sa, og han ikke forsto hva vi sa. Med heftig bruk av kroppsspråk, og ved å være tålmodig og forståelsesfull begynte etter hvert Enrique å føle seg så trygg at han ble en del av miljøet. Med fokus på dette tok spillerne over praten og spørsmålene haglet. Noen spørsmål måtte selvsagt oversettes til vår argentinske venn, men han syntes det var gøy og ungene satt som fjetret.

Omringet

Mot slutten ble det autografskriving på posterne som gutta hadde med seg opp, selv om flerfoldige foreldre sikkert rev seg i håret når barna deres kom hjem med ranselen og gensere fulle av autografer. Idet vi skulle forlate skolen hadde tydeligvis ryktet gått om at det var to Lyn-spillere der, for da var gymsalen plutselig omringet. Jeg vil anslå at om lag 200 barn ventet utenfor.
Dessverre hadde gutta dårlig tid og skulle på trening så vi måtte ha en avledningsmanøver. På et snedig vis klarte vi å snike oss ut av salen og løpe mot bilen. Vi var reddet tenkte vi før en høy barnestemme begeistret hylte: Der er de! Fem sekunder senere hadde vi drøyt to hundre barn i hælene. For Lyn-spillerne var dette sikkert vanlig, men for undertegnede var det som endelig å få oppleve hvordan det er å være rockestjerne. Om det bare var for noen få sekunder!

Nå er det på'n igjen og kanskje vi besøker din skole om ikke så altfor lenge?

Joachim Westher Andersen
Informasjonssjef, FC Lyn Oslo.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris