Gå til sidens hovedinnhold

Nå begynner spillerflukten

Mye tyder på at Lyn må satse på unggutta i Adeccoligaen.

LYN – FREDRIKSTAD 0-5:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lyn kunne ikke fått en tristere sorti fra Tippeligaen og hjemmebanen gjennom mange år, Ullevaal stadion. Årets største tap, rødt kort og en prestasjon det luktet alt annet enn toppfotball av, var det siste vi så av osloklubben i 2009.

Nå venter 1. divisjon – sannsynligvis med en helt ny spillergruppe.

- Vi skal trå til neste år med en gjeng unggutter som er villig til å ofre seg for klubben. Men hvordan spillerstallen vil se ut, er for tidlig å si. Flere av spillerne har jo kontrakter som binder dem til klubben også neste år, sier Lyn-trener Gunnar Halle til Nettavisen.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Auxerre så Angan
Mye tyder på at neste års Lyn-lag vil se helt annerledes ut. Fra dagens stall forsvinner garantert Jo Inge Berget (tilbake til Udinese), Tommy Berntsen (legger opp), Fredrik Dahm, Kim Holmen og Kasey Wehrman.

I tillegg kan spissen Davy Claude Angan, som ble sett av Auxerre og West Bromwich på Ullevaal søndag, fort bli solgt for å få inn sårt trengte penger. Det samme gjelder backen Jimmy Tamandi, som har en lønn som er altfor dyr for klubben.

Magne Simonsen og Paul Obifule er også attraktive salgsobjekter som kan gi Lyn penger for å sikre klubben ny lisens. Både Molde, Viking og Lillestrøm skal være interesserte i høyrebacken Simonsen.

- Vil bli talentklubb
I verste fall forsvinner altså ni av dagens spillere. De kommer på toppen av de åtte som forsvant i løpet av 2009-sesongen, i tillegg til trener Kent Bergersen. Med tanke på at lønnsbudsjettet for 2010 er på 7,5 millioner (mot 40 millioner i 2007), er det også nødvendig å rydde opp i spillerstallen.

- Vi satser på å få en grunnmur neste år med sultne, talentfulle spillere som vil utvikle seg. Lyn skal være en klubb der talentene vil få gode muligheter, sier Halle.

Halle har ett år igjen av kontrakten, og mye tyder på at han og Tommy Berntsen utgjør trenerteamet i 2010.

PS. Adeccoligaspill forutsetter selvfølgelig at Lyn ikke går konkurs, og at de får innvilget ny profflisens.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar