Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir Beckham klubbeier

Sjekk hvor superstjernen skal boltre seg.

Den tidligere fotballhelten David Beckham annonserte onsdag at han kommer til å starte en fotballklubb i den amerikanske byen Miami.

Klubben vil bli en del av den amerikanske ligaen Major League Soccer, melder britiske medier. Det er ventet at laget vil slutte seg til ligaen i 2016.

Det har i lengre tid vært kjent at engelskmannen har hatt en opsjon på å bygge opp en klubb i nettopp Miami og nå ønsker han altså å benytte seg av denne.

- Dette er spennende for meg, familien min og partnerne mine. Vi ser alle fram imot dette, sier Beckham på pressekonferansen.

- Utrolig ambassadør
Beckham skal etter sigende jobbe sammen med en investorgruppe for å få laget på plass. Blant annet må det bygges en stadion for at laget skal møte kravene i MLS.

- Dette er første gang i moderne historie at en tidligere utøver har blitt klubbeier her. Som spiller var en utrolig ambassadør for MLS, sier MLS-sjef Don Garber.

- Det var Beckham som var grunnen til at en profil som Thierry Henry også valgte å komme hit, sier Garber videre.

Ifølge Garber har Beckham store ambisjoner for det nye laget.

- Han kommer til å være superfokusert på å skape et fotballag i verdensklasse. Et lag hele byen kan være stolt av, sier den mektige ligasjefen.

Hva det nye laget skal hete og hvor det skal spille sine kamper er enn så lenge ikke bestemt, men det ble annonsert at hjemmekampene skal spilles på en stadion bygd kun for fotball.

Engelskmannen forteller at investorgruppen ønsker å finansiere stadionet selv og at det ikke vil være behov for offentlig støtte.

- Vil bygge lag
Beckham forteller følgende om nettopp valget av Miami.

- Det var en litt personlig beslutning, jeg ønsker å bygge mitt eget lag her. Både jeg og partnerne mine er veldig begeistret for dette prosjektet, sier han.

- Miami er en veldig levende by med mye lidenskap. Jeg føler at Miami er klar for dette nå. jeg har jobbet hardt gjennom hele karrieren min og vil jobbe hard nå, også, sier han.

38-åringen sier han den nye klubben vil bli tett knyttet til lokalmiljøet i den amerikanske byen.

- Vi ønsker loake talenter. Lokale spillere som kan nå helt til topps og spille landslagsfotball for USA eller Mexico. Dette handler ikke bare om å hente inn stjerner fra Europa eller Sør-Amerika.

Som spiller fikk David Beckham sitt store gjennombrudd i manchester United på 1990-tallet, og spilte senere for Real Madrid, LA Galaxy, AC MIlan og Paris Saint-Germain.

Engelskmannen har også hatt mange jern i ilden utenfor fotballbanen og er sammen med kona Victoria Beckham regnet som store kjenidser verden over.

Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken