RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Nå blir det billigere å se Brann

Sist oppdatert:
- Tungt å betale 350 kroner for å se kamper mot Haugesund og Sarpsborg, sier Brann-supporter.

Som BA skriver tirsdag, blir det billigere å gå på Stadion i 2012. På tre av fire tribuneseksjoner tilbyr Brann nå billigere partoutkort enn foran årets sesong.

- Jeg er tilfreds med at de fulgte opp årsmøtets vedtak. Det viktigste for oss har vært at alle skal ha råd til å gå på Stadion og kunne prioritere det, sier Per Arne Flatberg til BA.no.

26 prosent billigere
Det var Flatberg som fremmet forslag på sist årsmøte om at Sportsklubben måtte utrede mer sosiale prismodeller.

Forslaget ble vedtatt med bred støtte, og basert på utredninger og erfaringer fra årets sesong kuttes nå altså prisene.

Størst reduksjon blir det på feltene i hver ende av Frydenbø-tribunen. Her reduseres partoutkortprisen med så mye som 26 prosent, fra 3940 kroner til 2900 kroner.

I tirsdagens utgave av BA kan du lese detaljert hvilke prisgrep Brann har foretatt.

- Uten at jeg har sett de konkrete prismodellene ser det ut som vi har gått lange skritt i riktig retning, kommenterer Flatberg til BA.

- Tror du dette vil føre til mer publikum på Stadion?

- Ja, det tror jeg. Det er mange faktorer som spiller inn, det vet vi og det vet Brann. Det man kan gjøre noe med fra administrasjonen sin side, er prismodellen. Vi synes det er viktig at man gjør noe med det som kan gjøres noe med, svarer Brann-medlemmet.

Omstridt markedsundersøkelse
Internt i Brann har man lenge ment at pris har liten eller ingen betydning for bergensernes ønske om å se Brann live.

Klubben har støttet seg på en undersøkelse fra markedsbyrået Sponsor Insight, til tross for at standpunktet har vakt reaksjoner hos den menige supporter.

- Ser du på dette som en liten innrømmelse fra Brann, Flatberg?

- Brann har et årsmøtevedtak å forholde seg til. Det gjør de og det er jeg tilfreds med. Så lever jeg greit med at man har vært uenig om dette. Jeg er ganske trygg på at pris har noe å si. At pris ikke er det eneste som har noe å si er nok sant, men det er ikke så enkelt som at publikum kommer tilbake straks man begynner å vinne fotballkamper.

- Viktig årsmøtevedtak
Flatberg høster støtte hos Erlend Vågane, som også har engasjert seg i debatten om prisene på Stadion. 29-åringen fra Arna har vanket på Stadion siden 1988.

- Det vi har reagert på er at prisene har vært for lite inkluderende. Nå blir det større differensiering, og det ser vi på som veldig positivt. Brann skal ha ros for at de har gjort en god jobb og fulgt opp årsmøtevedtaket fra i vinter. Jeg tror det er viktig at det kom et årsmøtevedtak på det. Hvis ikke måtte administrasjonen selv ha gjort det, påpeker Vågane.

Også han tror tiltaket vil gi effekt kommende sesong.

- Jeg tror at det vil komme flere folk når man setter ned prisen. Jeg merker det selv: til tross for at jeg er blant de aller mest engasjerte, så føles det veldig tungt å betale 350 kroner for å se kamper mot Haugesund og Sarpsborg.

- Bra med frie plasser
Den følelsen er det færre som vil få med Branns nye prissystem.

- Dette er veldig positivt, og prisene på supporternes kortside virker nå greie. Dette er et riktig steg i retning av å gjenoppbygge stemningen på Stadion, noe som kommer til å bidra til å trekke flere mennesker til kamp. Det er også veldig bra at det er frie plasser på de nedre feltene. Men så er det selvsagt vi som supportere som må gjøre den konkrete jobben med å skape liv og stemning, og det har vært for dårlig de siste årene, sier Vågane.

Han mener norske fotballtilhengere kan lære av de tyske når det gjelder å utøve innflytelse på fotballklubben sine.

- Endringene viser at supporterne kan ha større innflytelse over fotballens utvikling enn hva vi vanligvis tror. Det samme viser erfaringene fra Tyskland, hvor det blant annet ble gjennomført aksjoner og boikott da billettprisene for første gang bikket 20 euro. Det at tyske supportere har organisert seg godt og aktivt jobbet mot en prisgalopp har vært viktig for at tysk fotball sist sesong satte ny publikumsrekord, sier Vågane.

Får mer godvilje
Også hos BA-blogger Alexander Osdal hilses de nye og lavere partoutkortprisene velkommen.

- Dette er positivt. Da er ikke Brann lenger en versting, er hans første reaksjon.

Osdal mener signaleffekten er et viktig aspekt av det hele.

- Ikke bare tilbyr Brann billige billetter, men når dette blir slått stort opp i avisen, skaper det godvilje ute blant publikum. Folk ser at Brann tar signalene på alvor. Det har jo vært en del klaging på prisnivået, nå gir de litt etter og hører på publikum, sier Osdal.

Leder i supporterklubben Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, er helt på linje.

- Dette synes jeg er helt topp. Dette noe vi har hatt dialog med Brann om i lengre tid. Riktig av Brann, konkluderer supporterlederen.

LES FLERE NYHETER FRA BA HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere