RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiskby/NTB Scanpix

Nå blir det en thriller

Sist oppdatert:
Petter Northug knuste all motstand i Drammen.

Petter Northug var raskest av alle da han spurtet til seier på den klassiske sprinten i Drammen onsdag ettermiddag.

Nordmannen viste gjennom hele dagen at formen er bra, og knuste Alexey Poltoranin i sprinten i finalen.

- Det var veldig artig. En folkefest her i Drammen med god stemning. Når kroppen også fungerer og man får være med i finalen, så er det veldig artig, sier Northug til NRK etter løpet.

- Jeg følte meg bra i dag. Jeg prøvde å ligge foran hele veien for å unngå uhell. Det betyr veldig mye å vinne her på hjemmebane, sier nordmannen.

Verdensmester Nikiti Kriukov fra Russland tok tredjeplassen.

Nærmer seg Cologna
Det var mange som var spente på å se hva Petter Northug kunne få til på den klassiske sprinten i Drammen.

Mye av spenningen var knyttet til om Northug ville klare å ta innpå sveitsiske Dario Cologna i verdenscupen sammenlagt.

Etter Northugs imponerende seier på 15-kilometeren i finske Lahti forrige helg, lå han før onsdagens sprint kun 123 poeng bak Cologna i sammendraget.

Ettersom verdenscuplederen ikke stilte til start på sprinten i Drammen på grunn av sykdom, ville Northug med seier være kun 23 poeng bak sveitseren før femmila i Holmenkollen.

Og dagen startet bra for Northug i Drammen. I prologen var han raskest av samtlige, og viste nok en gang at formen er meget bra før de siste verdenscuprennene.

I kvartfinalen hadde Mosvik-ekspressen få problemer med å vinne heatet foran lagkamerat Pål Golberg og lillebror Tomas Northug.

Poltoranin slo Northug i semifinalen, men i finalen var Mosvik-ekspressen overlegen og tok sin andre verdenscupseier på rad.

John Kristian Dahl ble nest beste nordmann med en fjerdeplass, mens Øystein Pettersen stakk av med femteplassen.

- For det første så er det et bra resultat i en sesong som har vært dårlig. Det var viktig for meg selv å bevise at jeg kan gå fort på ski, sier Pettersen til NRK.

Den gjenstår nå fem renn av årets verdenscup.

Weng og Østberg på pallen
På kvinnesiden stilte Norge uten Marit Bjørgen fra start. Dermed var det polske Justyna Kowalczyk som seilte opp som den store favoritten.

Og ikke overraskende innfridde den polske jenta da hun gikk helt til topps i finalen.

Mer overraskende var det derimot at Heidi Weng stakk av med andreplassen. Den norske jenta ga polakken kamp helt fram til målstreken i finalen og kunne glede seg over sin første pallplassering i klassisk sprint.

- Det var veldig gledelig at begge de norske jentene i finalen kom seg på pallen. Jeg synes det var gøy å være på pallen i sprint, og i hvert fall i klassisk, sier Weng til NRK.

- Sprint klassisk har ikke vært min sterke side. Jeg har aldri vært i en semifinale, så å toppe det med en andreplass er veldig gøy. Jeg visste at Justyna ville starte hardt, så det var bare å holde ryggen hennes. Det holdt på å holde helt inn, men på slutten ble jeg litt stiv, så da måtte jeg konsentrere meg om å holde meg på pallen, sier Weng.

Men det var ikke bare Weng som kunne juble blant de norske jentene. Ingvild Flugstad Østberg, som var uheldig og falt på lagsprinten i VM i Val di Fiemme, fikk en liten revansje da hun stakk av med tredjeplassen onsdag.

- Jeg har vært litt usikker de siste ukene, og har følt at jeg har hatt litt stang ut, men dette var veldig gledelig, sier Østberg til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere