Neste års Vuelta a España-rute presenteres neste lørdag, altså 12. januar.

Tradisjonen tro har imidlertid ryktene begynt å gå for lenge siden, og skal vi tro den spanske avisen AS, blir det alt annet en et ritt for spurterne.

Det spekuleres nemlig i at det skal være hele 11(!) bakkeavslutninger neste år. Til sammenlikning var det 10 i årets. Det vil også si at over halvparten av etappene vil inneholde avslutninger på toppen av bakker eller fjell.

Skal tiltrekke seg publikum
Årsaken skal være den økende interessen arrangøren merket for årets vuelta, som de ønsker å spille videre på. Det spørs om de mindre klatreglade rytterne er like glad for ryktene, som det tilskuerne er.

Rittet går fra 24. august til 15. september, og vil begynne med en lagtempo. Etter det vil det vente to avslutninger opp bratte bakker, trolig skreddersydd for ryttere som Joaquin Rodriguez.

Dermed blir sammendraget satt tidlig, men med så mange bakker, skal man ikke se bort fra at en rytter eller to vil merke kjøret mot slutten av rittet.

Monsterfjell tilbake
Fuente Dé vil nok en gang stå på programmet. Det er bakken hvor Alberto Contador avgjorde årets Vuelta a España til sin fordel.

På den nest siste dagen vil tilskuerne ha en skikkelig godbit i vente, i sterk kontrast til slitet rytterne må gjennom. Knalltøffe Alto de l’Angliru venter nemlig på den nest siste etappen. Dersom kampen om seieren sammenlagt ikke allerede er avgjort, legger arrangøren opp til en durabelig kamp opp monsterfjellet.

Vueltaen vil avsluttes i Madrid, som vanlig. Så spørs det hvor mange som orker å komme seg gjennom de tre knalltøffe ukene.