*Nettavisen* Sport.

Nå blir dette ulovlig

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Halve Tippeligaen må forandre.

04.02.11 16:03

LA MANGA/OSLO (Nettavisen): Vålerenga hadde det ikke. Ei heller Rosenborg, Stabæk eller Strømsgodset. Eller mange andre. I 2011 er alle imidlertid nødt til å forandre.

Nå er det nemlig bestemt at samtlige Tippeliga-klubber må ha spillerens navn på draktene.

- Det stemmer. Det er kommet et pålegg fra oss om at alle klubber skal spille med spillernes navn bakpå draktene i 2011, sier Dag Vestlund i Norges Fotballforbund til Nettavisen.

Ekstraservice
Det betyr at Vålerenga, Aalesund, Start, Rosenborg, Stabæk, Brann, Strømsgodset og Haugesund må gjøre forandringer på draktene sine i 2011.

Tromsø, Lillestrøm, Molde, Viking og Odd slipper, siden de allerede spilte med draktnavn i 2010.

- Vi ser på det som en ekstraservice til Tippeliga-tilskuerne. Og til dere i pressen selvfølgelig. Dette er blitt relativt vanlig i alle nasjoner, og derfor vil det nå være obligatorisk å spille med spillernes navn på drakta også i Tippeligaen, fortsetter Vestlund.

- Uproblematisk
Kommersiell direktør Søren Eriksen i Vålerenga, som torsdag kunne glede seg over at klubben er kåret til «Årets Sponsorobjekt», mister ikke nattesøvnen over at en potensiell reklameplass forsvinner med denne regelendringen.

- Nei. Det kan godt hende at dette går litt utover synligheten til partnerne våre, men ikke så voldsomt. Vi har alltid hatt veldig rene rygger på draktene, og i det programmet vi setter for kundene våre, er synlighet bare ett av leveranseområdene. Vi har bare tre draktpartnere. Hvis vi hadde hatt et lappeteppe, så kanskje, men med så få aktører som vi har, klarer vi oss fint, sier Eriksen til Nettavisen.

- Vi kunne gjerne tenkt oss den plassen, men vi velger å ikke lage et problem av det, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag