Rettssaken mellom to av Englands mest profilerte fotballfruer, som pågår i disse dager, fortsetter å skape overskrifter i Storbritannia. Saken bunner i at Rebekha Vardy, som er gift med Leicester City-proffen Jamie Vardy, saksøker Coleen Rooney for ærekrenkelse. Sistnevnte er gift med Wayne Rooney, som er tidligere fotballspiller og nåværende manager.

Ektemennene selv har så langt holdt en lav profil i saken, og det er bare Rooney som har møtt opp for å støtte sin kone i retten.

Skal ha fått beskjed om å snakke med Vardy

Freden mellom de to profilene, som tidligere har spilt på landslag sammen, endte brått tirsdag. Da ankom også Vardy retten for å støtte sin ektefelle. I tillegg skulle Rooney forklare sin side av saken, og kom med uttalelser som satte sinnene i kok hos ekteparet Vardy.

Episoden som ble dratt opp i retten, stammer fra 2016, altså tre år før konflikten mellom konene opprinnelig begynte. Den nåværende Derby County-manageren var på det tidspunktet kaptein for England, og skal ha fått beskjed fra høyere hold om å snakke med Jamie Vardy, om konas oppførsel utad. Rebekah Vardy skal nemlig ha skapt overskrifter i samme tidsrom som landslaget spilte viktige kamper i EM, noe som skal ha vært distraherende.

Vardy selv hevder at Rooney aldri snakket med ham.

- Wayne snakker tøv. Han må være forvirret, fordi han snakket aldri til meg om problemer med Beckys atferd i media under EM i 2016, skal Vardy ha skrevet i en pressemelding i forbindelse med rettssaken.

Både BBC og The Sun melder om Rooneys vitneutsagn i retten.

LES OGSÅ: Full krig mellom fotballfruene: - En veldig spesiell sak

Har ikke vært nære utenfor banen

Rooney er altså vitne i saken, og avga sin forklaring tirsdag. Vardy på sin side er ikke innkalt som vitne, og møtte opp i rettssalen utelukkende for å støtte kona.

Forholdet mellom fotballprofilene Vardy og Rooney skal visstnok aldri ha vært spesielt nært, og sistnevnte har uttalt at de to aldri har omgått hverandre utenfor fotballbanen.

LES OGSÅ: Ronaldo ikke nominert. Det får Ferdinand til å reagere

Hevder kona har slitt

I tillegg til å ta opp episoden fra 2016, beskrev Rooney også hvordan rettssaken og tiden siden konflikten ble offentlig i 2019, hvordan kona har hatt det. Rettssaken, som startet forrige uke, har også vært en påkjenning for familien.

- Det har vært en lang uke. For meg og kona mi, vi vil ikke være i retten. Jeg har sett henne slite og blitt en annen mor og en annen kone over de to siste årene, innrømmet Rooney.

Det er altså Rebekah Vardy som har tatt saken til retten. Fotballfruen, som altså er beskyldt for å lekke saker om Rooney-familien til engelsk presse, hevder hun er uskyldig.

-Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg vil renvaske navnet mitt, ikke bare for meg, men for min familie og mine barn.

Ifølge BBC er det ventet at det skal konkluderes i saken onsdag.